Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για τις πράξεις παροχής ρευστότητας της BoE την περίοδο 2007-2008

Βρετανία: Η εισαγγελία διεξάγει έρευνα για τις πράξεις παροχής ρευστότητας της BoE την περίοδο 2007-2008
Η έρευνα της κρατικής αρμόδιας αρχής έρχεται μετά την εσωτερική έρευνα που διεξήγαγε η κεντρική τράπεζα της Αγγλίας για το εν λόγω ζήτημα
Έρευνα για τις πράξεις παροχής ρευστότητας της κεντρικής τράπεζας της Αγγλίας την περίοδο 2007-2008, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση διεξάγει η αρμόδια αρχή της Βρετανίας, ύστερα από εισαγγελική παρέμβαση.
Η διαταγή της εισαγγελίας έρχεται μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, που διηνήργησε η ίδια η τράπεζα, τα οποία όμως παραμένουν απόρρητα.
Το μόνο που έγινε γνωστό είναι πως ο Anthony Grabiner, ο οποίος διεξήγαγε τον έλεγχο με εντολή της BoE, διαπίστωσε μια αδυναμία του επικεφαλής του τμήματος για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες να κλιμακώσει τις ανησυχίες του σχετικά με τον τρόπο που οι έμποροι μοιράζονταν τις πληροφορίες για τις παραγγελίες των πελατών.
Πρόκειται για το τελευταίο σκάνδαλο που πλήττει το κορυφαίο τραπεζικό ίδρυμα της Αγγλίας, ίσως δε και το σημαντικότερο, ενώ πολλοί πολιτικοί έχουν ασκήσει δριμεία κριτική για τον ρόλο της Bank of England στην χειραγώγηση των επιτοκίων των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης