Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ακόμη και οι Δημοκρατικοί - Το 56% παραδέχονται τη γενοκτονία από το Ισραήλ στη Γάζα

Κόντρα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ ακόμη και οι Δημοκρατικοί - Το 56% παραδέχονται τη γενοκτονία από το Ισραήλ στη Γάζα
Δεν ακολουθούν την υποκρισία της Ουάσινγκτον οι περισσότεροι Δημοκρατικοί
Σχετικά Άρθρα
Ευχάριστη έκπληξη προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Data for Progress στις ΗΠΑ, με το 56% των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος να πιστεύει ότι το Ισραήλ διενεργεί γενοκτονία στη Γάζα.
Μόλις το 22% των ερωτηθέντων Δημοκρατικών απορρίπτει έναν τέτοιο ισχυρισμό.
Έτσι, η πλειοψηφία των Δημοκρατικών απορρίπτει την υποκρισία της Ουάσινγκτον, καθώς η κυβέρνηση Biden παρέχει όπλα στο Ισραήλ και στηρίζει στην πράξη τη δολοφονία Παλαιστίνιων αμάχων.
Η δημοσκόπηση έρχεται σε μία περίοδο που οι φοιτητές διαδηλώνουν στα αμερικανικά πανεπιστήμια για τον πόλεμο στη Γάζα, με τους χορηγούς των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων να προσπαθούν να υποτιμήσουν σε κάθε ευκαιρία αυτό το κίνημα.
Ωστόσο, στο σύνολο των ψηφοφόρων το ποσοστό των Αμερικανών πολιτών που πιστεύει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία υποχωρεί στο 39% -σημαντικά υψηλό ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων δεν «βλέπει» γενοκτονία στη Γάζα.
Ως προς την ανάγκη επιβολής κατάπαυσης του πυρός, το 70% πιστεύει ότι πράγματι πρέπει να επιβληθεί. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Δημοκρατικούς ψηφοφόρους είναι το 83%.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης