Τελευταία Νέα
Διεθνή

Moscovici (Ε.Ε.): Οι αναταράξεις στην Κίνα δεν θα εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης

Moscovici (Ε.Ε.): Οι αναταράξεις στην Κίνα δεν θα εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης
Αρκετά ισχυρή η οικονομία της ζώνης του ευρώ για να αντισταθεί στην αβεβαιότητα από την επιβράδυνση της Κίνας, σημείωσε ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων
Οι αναταράξεις στην Κίνα και άλλες αναδυόμενες αγορές δεν θα εκτροχιάσουν την οικονομική ανάκαμψη στην Ευρώπη, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa» ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici.
Πρόσθεσε ακόμη ότι η απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη από την επιβράδυνση στην Κίνα θα πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας κατά τη διάρκεια της διήμερης συνεδρίασης στην Άγκυρα, την Παρασκευή, όπου θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της G20.
Ο Pierre Moscovici δήλωσε «λογικά αισιόδοξος» όσον αφορά την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, σημειώνοντας ότι «αυτές οι οικονομίες είναι αρκετά ισχυρές ώστε να αντισταθούν στην αβεβαιότητα που θα μπορούσε να προκύψει από άλλες αγορές, γνωρίζοντας ότι οι αρχές –νομισματικές και πολιτικές αρχές στην Κίνα και αλλού στον κόσμο– είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν τέτοια θέματα».
Πρόσθεσε δε ότι οι ίδιες οι κινεζικές αρχές δεν πρέπει να αφήσουν τα πράγματα ώστε αυτό που συμβαίνει στην Κίνα να αποτελέσει την επόμενη κρίση, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «ένα σημείο αβεβαιότητας και αστάθειας, όμως έχουν τα μέσα για να το αντιμετωπίσουν».
Όσον αφορά το νόμισμα, σημείωσε ότι δεν αποτελεί βασική του ανησυχία, σημειώνοντας ότι «αυτό μπορεί να εξισορροπηθεί από άλλους παράγοντες –χαμηλές τιμές ενέργειας και οι κεντρικές τράπεζες είναι ακόμη πολύ δραστήριες».
«Νομίζω ότι είμαστε σε μια κατάσταση όπου τα επιτόκια είναι ευνοϊκά για την ανάπτυξη», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης