Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα πιέζει εκ νέου πτωτικά τις ευρωαγορές – Νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας

Η Κίνα πιέζει εκ νέου πτωτικά τις ευρωαγορές – Νέες ενδείξεις επιβράδυνσης της κινεζικής οικονομίας
Χαμηλότερος των εκτιμήσεων ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Σεπτέμβριο, στο 1,6%
Η «κατήφεια» στις αγορές της Ασίας, αλλά και στη Wall Street δίνει τον τόνο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν διευρυμένες απώλειες στη συνεδρίαση της Τετάρτης, μετά και τα κατώτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, που «φούντωσαν» εκ νέου τις ανησυχίες για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον Σεπτέμβριο, διαμορφούμενος στο 1,6%, καθώς υποχώρησαν οι τιμές τροφίμων, αντικατοπτρίζοντας την παρατεταμένη μείωση της εγχώριας ζήτησης.
Τα στοιχεία αυτά έρχονται να προστεθούν στα απογοητευτικά στοιχεία για τη μείωση των κινεζικών εξαγωγών τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη.
Όπως αναφέρουν οικονομολόγοι, αν η Κίνα θέλει να διατηρήσει τον ρυθμό ανάπτυξης του 7% φέτος, θα πρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής χαλάρωσης.
Στα της συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καταγράφει απώλειες 1,33%, στις 9.898,80 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 1,14%, στις 6.270 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 σημειώνει πτώση 1,30%, στις 4.582,20 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχωρεί κατά 1,07%, στις 10.007 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημειώνει πτώση 1,08%, στις 21.811 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται χαμηλότερα κατά 0,98%, στις 354,94 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης