Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών προειδοποιεί: Ο φόβος για ένα Brexit βοηθά στη δημιουργία μιας «τέλειας καταιγίδας»

Η Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών προειδοποιεί: Ο φόβος για ένα Brexit βοηθά στη δημιουργία μιας «τέλειας καταιγίδας»
Mόλις το 14% των εταιρειών ήταν περισσότερο αισιόδοξες σχετικά με το μέλλον, όταν το 35% ήταν λιγότερο αισιόδοξες
Οι επικεφαλής επιχειρήσεων κατηγορούν μια «τέλεια καταιγίδα» από την αβεβαιότητα του Brexit και τις αναταραχές στην αγορά για την πιο έντονη πτώση στην εμπιστοσύνη μεταξύ των εταιρειών οικονομικών υπηρεσιών από το 2011.
Σε έρευνα μεταξύ περισσοτέρων των 100 εταιρειών από τη Συνομοσπονδία Βρετανικών Βιομηχανιών (CBI), σε συνεργασία με την PricewaterhouseCoopers, βρέθηκε ότι το κλίμα είναι πολύ αδύναμο μεταξύ των εταιρειών του τραπεζικού τομέα και του κλάδου επενδυτικής, καθώς η αισιοδοξία υποχώρησε με τον ταχύτερο ρυθμό από την κορύφωση της κρίσης χρέους στη ζώνη του ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο.
Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 14% των εταιρειών ήταν περισσότερο αισιόδοξες σχετικά με το μέλλον, όταν το 35% ήταν λιγότερο αισιόδοξες.
Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι είναι απίθανο να προχωρήσουν σε αύξηση των θέσεων εργασίας το επόμενο τρίμηνο.
«Οι ανησυχίες για την Κίνα και το ασταθές ξεκίνημα το 2016 για τις αγορές, παράλληλα με την αβεβαιότητα σχετικά με ένα Brexit, έχουν δημιουργήσει μια "τέλεια καταιγίδα" που πλήττει την αισιοδοξία στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών», σημειώνει ο διευθυντής Οικονομικών της CBI, Rain Newton-Smith.
Από την πλευρά της PwC επισημάνθηκε ότι «με τις αβεβαιότητες σχετικά με το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την Ε.Ε. και την παγκόσμια οικονομία, το επόμενο τρίμηνο θα είναι γεμάτο προκλήσεις για τον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης