Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΟΣΑ: Υποχώρησε στο 1% ο πληθωρισμός στο σύνολο των χωρών μελών του τον Φεβρουάριο του 2016

ΟΟΣΑ: Υποχώρησε στο 1% ο πληθωρισμός στο σύνολο των χωρών μελών του τον Φεβρουάριο του 2016
Μετριάστηκε στην πλειονότητα των μεγάλων οικονομιών του ΟΟΣΑ, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία
Στο 1% υποχώρησε το ποσοστό του πληθωρισμού στο σύνολο των χωρών μελών του ΟΟΣΑ τον Φεβρουάριο του 2016 έναντι του 1,2% που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, ο Οργανισμός.
Η επιβράδυνση οφείλεται στις τιμές ενέργειας, που ήταν 8,8% χαμηλότερες και αντιστάθμισαν την αύξηση 0,9% στις τιμές των τροφίμων, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ.
Ο δομικός πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, που δεν περιλαμβάνει τις ευμετάβλητες τιμές τροφίμων και ενέργειας, διατηρήθηκε σταθερός στο 1,9% για τρίτο συνεχή μήνα.
Ο πληθωρισμός μετριάστηκε στην πλειονότητα των μεγάλων οικονομιών του ΟΟΣΑ, με εξαίρεση το Ηνωμένο Βασίλειο που παρέμεινε σταθερός στο 0,3% και την Ιαπωνία, όπου αυξήθηκε στο 0,3% τον Φεβρουάριο.
Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου στον Καναδά (από το -2% στο 2%), την Ιταλία (από το -0,3% στο 0,3%), τη Γερμανία (από το 0% στο 0,5%), τη Γαλλία (από το -0,2% στο 0,2%) και στις ΗΠΑ (από το -1,4% στο 1%).
Στη ζώνη του ευρώ, το ποσοστό του εναρμονισμένου δείκτη τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο -0,2% τον Φεβρουάριο του 2016 έναντι του +0,3% που είχε διαμορφωθεί τον Ιανουάριο του ιδίου χρόνου.
Μεταξύ των χωρών της G20, ο πληθωρισμός ενισχύθηκε ελαφρώς στο 2,4% τον Φεβρουάριο, από το 2% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης