Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Προειδοποίηση ΥΠΕΞ προς τους Γερμανούς - Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία κινδυνεύει η ασφάλειά σας

Spiegel: Προειδοποίηση ΥΠΕΞ προς τους Γερμανούς - Μην ταξιδεύετε στην Τουρκία κινδυνεύει η ασφάλειά σας
Ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων Cem Özdemir, που είχε ασκήσει πιέσεις για να εγκριθεί το ψήφισμα, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
Προειδοποίηση προς τους γερμανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν προς την Τουρκία γιατί δεν είναι ασφαλείς εξήγγειλε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel.
Η κρίση που έχει δημιουργηθεί αυτή την περίοδο στις διπλωματικές σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα εντάθηκε μετά το ψήφισμα που ενέκρινε το γερμανικό κοινοβούλιο, αναγνωρίζοντας τη Γενοκτονία των Αρμενίων.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Tayyip Erdogan δήλωσε ότι οι 11 Γερμανοί βουλευτές τουρκικής καταγωγής που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας θα πρέπει να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις και τους κατηγόρησε ότι είναι τρομοκράτες και έχουν «μολυσμένο αίμα».
Ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, Cem Özdemir, που είχε ασκήσει πιέσεις για να εγκριθεί το ψήφισμα, δέχτηκε απειλές για τη ζωή του.
Σύμφωνα με το περιοδικό, το υπουργείο Εξωτερικών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των βουλευτών. «Είναι αδιανόητο να ξέρουμε ότι δεν είναι δυνατόν να πάμε εκεί προς το παρόν», φέρεται να δήλωσε ο Aydan Ozoguz Επίτροπος ενσωμάτωσης της Γερμανίας.
Άλλοι βουλευτές τουρκικής καταγωγής ακύρωσαν τα ταξίδια που επρόκειτο να πραγματοποιήσουν στην Τουρκία, ανέφερε το Spiegel.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης