Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο Orlando την Πέμπτη ο Obama - Για εγχώριο εξτρεμισμό κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ

tags :
Στο Orlando την Πέμπτη ο Obama -  Για εγχώριο εξτρεμισμό κάνει λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν το δράστη με το Ισλαμικό Κράτος
Στο Orlando θα βρεθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama προκειμένου να αποτιμήσει φόρο τιμής στους συγγενείς των θυμάτων της επίθεσης στο γκέι κλαμπ Pulse της πόλης.
Σημειώνεται ότι από την επίθεση αυτοί έχασαν τη ζωή τους 50 άνθρωποι.
Πάντως και παρά το γεγονός ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και επικαλούμενος τα στοιχεία από τις μυστικές υπηρεσίες, κάνει λόγο για περίπτωση «εγχώριου εξτρεμισμού» για τον οποίο υπογράμμισε πως οι ΗΠΑ ανησυχούσαν εδώ και πολύ καιρό.
Όπως είπε ο Obama, οι Αρχές χειρίζονται το περιστατικό αυτό ως τρομοκρατική ενέργεια, τονίζοντας ότι η επίθεση φέρει ομοιότητες με τους πυροβολισμούς στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια
Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος αφγανικής καταγωγής Ομάρ Ματίν είχε τηλεφωνήσει στο 911, την υπηρεσία άμεσης δράσης, πριν την επίθεση, δηλώνοντας πίστη στον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους.
Ωστόσο το εύρος των διασυνδέσεών του με την τζιχαντιστική οργάνωση παραμένει ασαφές.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε πως «όντως φαίνεται ότι την τελευταία στιγμή ο ένοπλος διακήρυξε πίστη στην ISIL [ISIS], όμως προσέθεσε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις μέχρι στιγμής ότι στην πραγματικότητα καθοδηγήθηκε ή αποτελούσε μέρος ευρύτερης συνωμοσίας.
«Αυτό είναι σίγουρα ένα παράδειγμα του είδους εγχώριου εξτρεμισμού για το οποίο όλοι μας ανησυχούσαμε εδώ και παρά πολύ καιρό» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος επισημαίνοντας πως διαφαίνεται ότι ο Ομάρ Ματίν ριζοσπαστικοποιήθηκε μέσω Διαδικτύου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης