Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nowotny: Το Brexit ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχή στην αγορά - Συμφωνία ΕΚΤ - BoE για αμοιβαία ρευστότητα

tags :
Nowotny: Το Brexit ενδέχεται να προκαλέσει αναταραχή στην αγορά - Συμφωνία ΕΚΤ - BoE για αμοιβαία ρευστότητα
H πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκαταλέγεται από την ΕΚΤ στους κορυφαίους κινδύνους που απειλούν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη
Ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προκαλέσει αναταραχή στην αγορά και να επιδεινώσει τη θέση του Λονδίνου, ως χρηματοοικονομικού κέντρου, δήλωσε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, E. Nowotny.
Σε αυτή την περίπτωση ωστόσο, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να παράσχει ρευστότητα.
«Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ της ΕΚΤ και της Τράπεζας της Αγγλίας για αμοιβαία βοήθεια στη ρευστότητα, που σημαίνει πως αν χρειαστεί θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ρευστότητας στις βρετανικές τράπεζες ή στις ευρωπαϊκές τράπεζες», ανέφερε ο Nowotny. 
Σημειώνεται ότι η πιθανή αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκαταλέγεται από την ΕΚΤ στους κορυφαίους κινδύνους που απειλούν την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη.
Σύμφωνα με το μηνιαίο οικονομικό bulletin της ΕΚΤ, η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη θα εξακολουθήσει να κινείται με αργούς ρυθμούς.
Η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση του δημοψηφίσματος στη Βρετανία, καθώς και η πορεία των αναδυόμενων αγορών, αποτελούν τα μεγαλύτερα ρίσκο για την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης