Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kerry: Επίθεση κατά της Δημοκρατίας η δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή, Jo Cox

Kerry: Επίθεση κατά της Δημοκρατίας η δολοφονία της Βρετανίδας βουλευτή, Jo Cox
Η 41χρονη Jo Cox άφησε χθες την τελευταία της πνοή, μετά από επίθεση που δέχθηκε στην πόλη του Λιντς από ακροδεξιό υποστηρικτή του Brexit
Την βαθιά του οδύνη για την άνανδρη δολοφονία της βουλευτή των Εργατικών εξέφρασε σήμερα 17/6 ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Kerry.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, από τη Δανία όπου βρίσκεται για συναντήσεις με τοπικούς αξιωματούχος, χαρακτήρισε το λυπηρό γεγονός «μία επίθεση κατά της Δημοκρατίας».
«Εκφράζω μαζί την βαθιά μου οδύνη για την δολοφονία μιας νεαρής βουλευτίνας, που ήταν προφανώς μια νεαρή γυναίκα με σπουδαίο ταλέντο, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της στην εκλογική της περιφέρεια. Αυτή είναι μια επίθεση ενάντια σε όσους θεωρούν την δημοκρατία σημαντική και έχουν πίστη σε αυτή», υποστήριξε ο κ. Kerry.
Η 41χρονη Jo Cox άφησε χθες την τελευταία της πνοή, μετά από επίθεση που δέχθηκε στην πόλη του Λιντς από ακροδεξιό υποστηρικτή του Brexit.
Ο 52χρονος δράστης, ο οποίος συνελήφθη, ακούστηκε πριν την επίθεση να φωνάζει «Britain First» (Πρώτα η Βρετανία), που είναι το όνομα του ακροδεξιού κόμματος της χώρας, το οποίο έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ του Brexit.
Ο αδίστακτος άνδρας μαχαίρωσε με μανία την άτυχη, νέα γυναίκα και στη συνέχεια την πυροβόλησε τρεις φορές αφήνοντάς την αιμόφυρτη στο δρόμο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
Μετά την είδηση της επίθεσης, η εκστρατεία παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε., ανακοίνωσε ότι "παγώνει" για μία ημέρα τις δραστηριότητές της.
Το ίδιο έπραξε και το αντίπαλο στρατόπεδο...

Η αδικοχαμένη δικηγόρος και βουλευτής, Jo Cox 




Η στιγμή της σύλληψης του δράστη

 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης