Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Την άρση των νέων αυστηρότερων κανόνων για τα capital buffers των τραπεζών, εξετάζει η BoE

Μ. Βρετανία: Την άρση των νέων αυστηρότερων κανόνων για τα capital buffers των τραπεζών, εξετάζει η BoE
Η BoE σκοπεύει να επαναφέρει έως και την επόμενη εβδομάδα το ποσοστό των capital buffers στο 0%
Στην άρση των αυστηρών κανόνων για τα capital buffers που αποφασίσθηκαν τον Μάρτιο του 2016 θα προχωρήσει η Bank of England, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα.
Ειδικότερα, η BoE σκοπεύει να επαναφέρει έως και την επόμενη εβδομάδα το ποσοστό των capital buffers στο 0%, από 0,5% που είχε γίνει τον Μάρτιο.
Τα νέα κεφάλαια που θα απελευθερωθούν των capital buffers (ή κεφαλαιακών αποθεμάτων ασφαλείας όπως είναι γνωστά) για τις βρετανικές τράπεζες από την κίνηση αυτή, θα τους δώσουν περαιτέρω ευελιξία για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του ενός Brexit.
Θυμίζουμε πως νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα, ο διοικητής της BoE Mark Carney, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση των ήδη ιστορικά χαμηλών επιτοκίων, προκειμένου να υπάρξει μία νομισματική χαλάρωση και να αποφευχθεί μία ύφεση στην εγχώρια οικονομία.
Επίσης, ο κ. Carney φάνηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός μία ημέρα μετά το βρετανικό δημοψήφισμα, τονίζοντας πως η σωστή νομισματική πολιτική όλων των προηγούμενων ετών στο νησί, παρέχει ασφάλεια στις τράπεζες από τις αρνητικές συνέπειες του Brexit. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης