Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άρωμα γυναίκας στην μετά Brexit Βρετανία - Ποια είναι η 55 χρονη υποψήφια για την ηγεσία των Εργατικών

Άρωμα γυναίκας στην μετά Brexit Βρετανία - Ποια είναι η 55 χρονη υποψήφια για την ηγεσία των Εργατικών
Η 55χρονη Angela Eagle, είχε διατελέσει υπουργός αρμόδια για το Ασφαλιστικό στην κυβέρνηση του Gordon Brown
Σε άκρως γυναικεία υπόθεση εξελίσσεται η μετά Brexit εποχή στη μεγάλη Βρετανία καθώς, μετά τις δύο γυναίκες υποψήφιες που διεκδικούν μια θέση στη Ντάουνιγκ Στριτ από την πλευρά των Τορις και οι εργατικοί, φαίνεται ότι «ποντάρουν» σε μια γυναίκα για την ηγεσία του κόμματος τους.
Η Angela Eagle, με παρουσία στο βρετανικό Κοινοβούλιο από το 1992, και έως πρόσφατα σκιώδης υπουργός Επιχειρήσεων και Καινοτομίας των Εργατικών, θα διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος από τον Jeremi Corbyn.
Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά της παρουσιάζοντας, όπως είπε, «το όραμά της για τη χώρα και τη διαφορά, που μπορούν να κάνει ένα ισχυρό Εργατικό Κόμμα».
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που ο υπαρχηγός των Εργατικών, Tom Watson, διαμηνύει πως δεν υπάρχει «καμία ρεαλιστική προοπτική συμφωνίας» ανάμεσα στα κορυφαία στελέχη του κόμματος και τον Corbyn.
Η 55χρονη Angela Eagle, η οποία είχε διατελέσει υπουργός αρμόδια για το Ασφαλιστικό στην κυβέρνηση Gordon Brown, ήταν ένα από τα δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη και τομεάρχες, που παραιτήθηκαν στον απόηχο του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος.
Οι παραιτηθέντες εγκαλούν τον Corbyn ότι δεν στήριξε ουσιαστικά την εκστρατεία υπέρ της παραμονής.
Ακολούθησε πρόταση δυσπιστίας από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, την οποία ο Jeremy Corbyn έχασε με συντριπτική πλειοψηφία (172 ψήφοι κατά του και μόλις 40 υπέρ).
Είναι προφανές ότι ο πρόεδρος των Εργατικών έχει απωλέσει την εμπιστοσύνη κορυφαίων στελεχών και βουλευτών.
Παρόλα αυτά ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να παραμείνει στην αρχηγία και να παλέψει απέναντι σε οποιονδήποτε διεκδικητή, υποστηρίζοντας ότι εξακολουθεί να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης των ψηφοφόρων του κόμματος, αλλά και των συνδικάτων.
Σε γραπτή δήλωσή της η Angela Eagle χαρακτήρισε τον Corbyn αρχηγό « που έχει αποτύχει στο πρώτο και κύριο καθήκον του», δηλαδή στο να ηγηθεί μίας οργανωμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας ικανή να κρατά υπόλογη την κυβέρνηση των Συντηρητικών και να αποδείξει ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση σε περίπτωση εκλογών.

Και ο Corbyn υποψήφιος

Στο μεταξύ, ο Jeremy Corbyn δήλωσε σήμερα (10/7) ότι αναμένει να περιλαμβάνεται αυτόματα στο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, χωρίς να χρειάζεται να προταθεί από βουλευτές του κόμματος.
"Περιμένω να είμαι στο ψηφοδέλτιο γιατί σύμφωνα με τους κανόνες του κόμματος, ο νυν ηγέτης του κόμματος σε περίπτωση που αμφισβητηθεί θα πρέπει να είναι στο ψηφοδέλτιο ούτως ή αλλιώς", δήλωσε ο Κόρμπιν στο βρετανικό δίκτυο BBC.
Ο Κόρμπιν πρόσθεσε πως αν η εθνική εκτελεστική επιτροπή του κόμματος αποφασίσει ότι αυτός δεν θα πρέπει να είναι αυτόματα στο ψηφοδέλτιο, τότε εκείνος θα το αμφισβητήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης