Τελευταία Νέα
Διεθνή

ING: Μόνο η αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να δώσει ώθηση στην Ευρωζώνη

ING: Μόνο η αύξηση της κατανάλωσης μπορεί να δώσει ώθηση στην Ευρωζώνη
Η Γαλλία και η Ιταλία σε ετήσια βάση εμφάνισαν μείωση της παραγωγής κατά 1,4% και 1% αντίστοιχα
Απαισιόδοξος για την ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη εμφανίζεται ο Bert Colijn, ανώτερος οικονομολόγος στην ING, ο οποίος επισημαίνει ότι αν και η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, τον Ιούνιο, αυτό δεν είναι αρκετό για να αποφευχθεί η μείωση της παραγωγής στην περιοχή.
«Η βιομηχανική παραγωγή συνεχίζει να αγωνίζεται για να βελτιωθεί.
Ενώ τα στοιχεία του Ιουνίου έδειξαν κάποια ανάκαμψη, η αδύναμη ανάπτυξη στη βιομηχανία της Ευρωζώνης δείχνει ότι η βελτίωση της εγχώριας ζήτησης τα τελευταία τρίμηνα δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε υψηλότερη βιομηχανική παραγωγή.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο ασθενέστερο εμπορικό περιβάλλον και την παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα, αλλά αυτό δεν φαίνεται να εξηγεί την πλήρη εικόνα.
Αυτό το μήνα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Γαλλία είδαν μείωση της παραγωγής, ενώ οι Κάτω Χώρες και η Γερμανία είδαν αυξήσεις.
Η Γαλλία και η Ιταλία σε ετήσια βάση εμφάνισαν μείωση της παραγωγής κατά 1,4% και 1% αντίστοιχα.
Φαίνεται πιθανό ότι το σχετικά αδύναμο βιομηχανικό περιβάλλον συνεχίζεται κατά το τρέχον τρίμηνο.
Η χρησιμοποίησης της παραγωγικής ικανότητας έχει μείνει στάσιμη τα τελευταία τρίμηνα, η οποία συσχετίζεται έντονα με την αύξηση της παραγωγής.
Επίσης, επειδή οι νέες παραγγελίες εξακολούθησαν να είναι αδύναμες κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, ο PMI για την παραγωγή μειώθηκε ελαφρά τον Ιούλιο.
Η ανάπτυξη της ευρωζώνης επιβεβαιώθηκε στο +0,3% σε τριμηνιαία βάση.
Η Γερμανία και η Ολλανδία εξέπληξαν θετικά με τους ρυθμούς των 0,4% και 0,6%, αντίστοιχα, ενώ η ιταλική και η γαλλική ανάπτυξη βρέθηκε και πάλι σε "αδιέξοδο".
Το ερώτημα που παραμένει είναι αν ακόμα και αυτός ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης μπορεί να διατηρηθεί στο 3ο τρίμηνο.
Με την αβεβαιότητα του Brexit να επηρεάζει τις εξαγωγές και τη βιομηχανία, φαίνεται ότι ο καταναλωτής πρέπει να μεταφέρει πολλά από το βάρος της επέκτασης της Ευρωζώνης στους ώμους του, καταλήγει ο Colijn.

Αλεξάνδρα Τόμπρα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης