Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κολομβία: Νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών ξεκινάει ο πρόεδρος Santos

Κολομβία: Νέο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών ξεκινάει ο πρόεδρος Santos
Οι νέες προσπάθειες γίνονται στον απόηχο της απόρριψης της ειρηνευτικής συμφωνίας στο δημοψήφισμα
Στην έναρξη ενός νέου εθνικού διαλόγου ανακοίνωσε τη Δευτέρα (3/10) ότι θα προχωρήσει ο πρόεδρος της Κολομβίας, Juan Manuel Santos, προκειμένου να επιτύχει την ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες της χώρας, μετά την απόρριψή της από το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες.
Συγκεκριμένα, ο Santos δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρώην αντιπρόεδρο της χώρας, Humberto de la Calle, ο οποίος ήταν επικεφαλής των συνομιλιών, να «ξεκινήσει τις συζητήσεις το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλα τα απαραίτητα θέματα που εμποδίζουν τη σύναψη συμφωνίας η οποία θα σταματήσει των πόλεμο με το FARC».
Ο Santos έχει εκφράσει επανειλημμένα στο παρελθόν ότι κύριο μέλημά του από τότε που ανήλθε στην εξουσία ήταν η σύναψη ειρήνης με τους αντάρτες, γεγονός που θα έβαζε τέλος σε μία ένοπλη σύγκρουση διάρκειας 52 ετών.
Να σημειώσουμε ότι τη Δευτέρα, το κολομβιανό πέσο υποχώρησε κατά -2,6% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την αγορά να αντιδρά αρνητικά στην απρόσμενη αυτή εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης