Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκεπτικισμός στο Βερολίνο - O Seibert απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα συναντηθεί η Merkel με τον Trump

Σκεπτικισμός στο Βερολίνο - O Seibert απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα συναντηθεί η Merkel με τον Trump
Η Γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε ότι προσφέρει στον Trump μια στενή συνεργασία
Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Steffen Seibert το πότε θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Angela Merkel με τον Donald Trump.
Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Seibert παρέπεμψε απλώς στην επόμενη σύνοδο των σημαντικότερων βιομηχανικών κρατών (G7) στα τέλη Μαΐου του 2017 στην Ιταλία και στη σύνοδο των αναδυόμενων οικονομιών (G20) τον Ιούλιο του 2017 στο Αμβούργο, στις οποίες αναμένεται να συμμετέχει εκτός από την κ. Merkel και ο κ. Trump.
Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, δεν έχει πεθάνει, μετά τη νίκη του Trump.
Ειδικότερα, ερωτηθείς αν η διατλαντική συμφωνία (ΤΤΙP) είναι νεκρή, ο Seibert απάντησε: «Όχι».
Γεγονός, πάντως, είναι -σύμφωνα με την Deutsche Welle- ότι στο Βερολίνο επικρατεί σύγχυση και άγνοια για την εξωτερική πολιτική που θα ακολουθήσει ο νέος Αμερικανός πρόεδρος.
Παρά τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η γερμανική κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, δεν στάθηκε δυνατό να έρθει σε επαφή με άτομα της ομάδας που περιστοιχίζει τον Trump.
Επανειλημμένως, κατά την προεκλογική περίοδο ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επέκρινε τη Γερμανίδα καγκελάριο για την πολιτική της στο προσφυγικό και ζητούσε μεταξύ άλλων από τη Γερμανία και άλλους συμμάχους να πληρώνουν για την προστασία που τους παρέχουν οι ΗΠΑ ή ακόμη για τη διατήρηση μιας ζώνης ασφαλείας στη Συρία.

Νωρίτερα το bankingnews.gr μετέδιδε:

Merkel: Προτείνω στενή συνεργασία με τον Donald Trump βασισμένη σε κοινές δημοκρατικές αξίες

Στενή συνεργασία στη βάση κοινών δημοκρατικών αξιών προτείνει στον νικητή των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, Donald Trump η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel.
«Δεν υπάρχει χώρα με την οποία έχουμε τόσο στενή σχέση όσο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Όποιος κι αν ηγείται αυτής της αχανούς χώρας, με την τεράστια οικονομική της δύναμη, τις στρατιωτικές της προοπτικές, την πολιτιστική της επιρροή, φέρει μια ευθύνη που γίνεται αισθητή σε όλο τον κόσμο.
Οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι το άτομο που θα φέρει αυτή την ευθύνη για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι ο Donald Trump.
Γερμανία και ΗΠΑ έχουν κοινές αξίες: Δημοκρατία, ελευθερία, σεβασμός για το νόμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού και πολιτικών πεποιθήσεων.
Στη βάση αυτών των αξιών, προσφέρω στον μελλοντικό πρόεδρο της Αμερικής, Donald Trump, μια στενή συνεργασία» υποστήριξε η καγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης