Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Με… ευρωπαϊκούς πόρους ενδέχεται να έγινε η εκστρατεία του UKIP για το Brexit

Μ. Βρετανία: Με… ευρωπαϊκούς πόρους ενδέχεται να έγινε η εκστρατεία του UKIP για το Brexit
Η βρετανική Επιτροπή αναμένεται να ερευνήσει αν το κόμμα του Nigel Farage δέχθηκε δωρεές από την ADDE
Με ευρωπαϊκούς πόρους ενδέχεται να χρηματοδοτήθηκε η εκστρατεία του UKIP για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., σύμφωνα με τη σχετική έρευνα που έχει ξεκινήσει η βρετανική Εκλογική Επιτροπή.
Οι υπό έρευνα δαπάνες αφορούσαν εννιά (9) δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν εν όψει των γενικών εκλογών στη Βρετανία τον Μάιο 2015 και του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου 2016.
Να σημειωθεί πως οι κανόνες του μπλοκ για τη χρηματοδότηση προς τα κόμματα και τα ιδρύματα απαγορεύουν μεταξύ άλλων «την άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση εθνικών πολιτικών κομμάτων».
Η βρετανική Επιτροπή αναμένεται να ερευνήσει αν το κόμμα του Nigel Farage δέχθηκε δωρεές από τη Συμμαχία για την Άμεση Δημοκρατία στην Ευρώπη (ADDE), μια πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία είναι κυρίαρχη πολιτική δύναμη.
Η κατηγορία είναι πως η ADDE χρησιμοποίησε κεφάλαια από την ευρωπαϊκή ενίσχυση που λαμβάνει για «μη επιλέξιμες δαπάνες», οι οποίες συνδέονταν κυρίως με πολιτικές δραστηριότητες του UKIP στο νησί.
Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ΕΚ, η Συμμαχία ίσως κληθεί «να επιστρέψει 172.655 ευρώ», ενώ «δεν θα λάβει το 20% της εναπομείνασας ενίσχυσης (248.345 ευρώ) που της αναλογούσε για το έτος 2015».
Να υπενθυμιστεί πως χθες 21 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μην χορηγηθεί από τα ευρωπαϊκά ταμεία στο UKIP το ποσό των 421.000 ευρώ που προβλέπονταν για ενισχύσεις του 2017, με την αιτιολογία να είναι πως το κόμμα χρησιμοποίησε το ποσό αυτό στο πλαίσιο της εκστρατείας για το Brexit.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης