Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βραζιλία: Στους 56 οι νεκροί από την εξέγερση στα φυλακές του Manaus – Δραπέτευσαν 184 άτομα

Βραζιλία: Στους 56 οι νεκροί από την εξέγερση στα φυλακές του Manaus – Δραπέτευσαν 184 άτομα
Αξιοσημείωτο ήταν και η ανάρτηση στο Facebook φωτογραφιών ενός από τους κρατούμενους, οι οποίες μάλιστα έχουν συγκεντρώσει και περισσότερα από 14.000 like
Πενήντα έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός της εξέγερσης που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής 2 Ιανουαρίου 2017 στις φυλακές του Μανάους, στη ζούγκλα του Αμαζονίου.
Η πρωτοφανής εξέγερση είχαν και σαν αποτέλεσμα να δραπετεύουν συνολικά 184 κρατούμενοι, εκ των οποίων οι 54 έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Βραζιλίας.
Αυτή την ώρα διεξάγεται γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό των υπόλοιπων 130, με τις Αρχές να έχουν στήσει μπλόκα σε κεντρικούς δρόμους.
Ένα επίσης αξιοσημείωτο ήταν και η ανάρτηση στο Facebook φωτογραφιών ενός από τους κρατούμενους, οι οποίες μάλιστα έχουν συγκεντρώσει και περισσότερα από 14.000 like (!).
«Έρχομαι, οι ελεύθερες ας προσέχουν», έχει γράψει κάτω από μία από τις φωτογραφίες ο δραπέτης.
Να σημειωθεί μετά την εξέγερση στο Μανάους έχουν ξεσπάσει αναταραχές και σε άλλα σωφρονιστικά ιδρύματα της λατινικής χώρας, οι οποίες ωστόσο κατεστάλησαν αμέσως.
Τέσσερις κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους στη φυλακή Πουρακεκάρα που επίσης βρίσκεται στην πολιτεία Αμαζόνας, όμως οι υπηρεσίες ασφαλείας εξηγούν ότι πρόκειται για ένα «μεμονωμένο» περιστατικό που προκλήθηκε από μια αντιπαράθεση μεταξύ κρατούμενων.
Η εξέγερση αυτή είναι η πιο αιματηρή που σημειώνεται εδώ και 25 χρόνια σε φυλακή της Βραζιλίας, μετά από εκείνη στην Καραντίρου στο Σάο Πάουλο όταν σκοτώθηκαν 111 κρατούμενοι, στην πλειονότητά τους από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να ανακαταλάβουν το σωφρονιστικό ίδρυμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης