Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffett: Η προηγούμενη διοίκηση της Wells Fargo άργησε να αντιδράσει στο σκάνδαλο των πωλήσεων

Buffett: Η προηγούμενη διοίκηση της Wells Fargo άργησε να αντιδράσει στο σκάνδαλο των πωλήσεων
«Το κυριότερό πρόβλημα είναι πως ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Farco δεν έδρασε όταν έπρεπε, αυτός είναι το κλειδί για τα πάντα», σημείωσε ο Buffet

Ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση της Wells Fargo επέρριψε ο Warren Buffett για το σκάνδαλο των πωλήσεων, που κλόνισε στην εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην εν λόγω τράπεζα.
Κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Berkshire Hathaway ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου κατηγόρησε την προηγούμενη διοίκηση, πως άργησε να αντιδράσει στο σκάνδαλο και παρείχε μεγάλη αυτονομία στα στελέχη της επί των «πολλαπλών πωλήσεων», προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους.
«Το κυριότερό πρόβλημα είναι πως ο διευθύνων σύμβουλος της Wells Farco δεν έδρασε όταν έπρεπε, αυτός είναι το κλειδί για τα πάντα», σημείωσε ο Buffet.  
Υπενθυμίζεται, πως η Berkshire κατέχει περίπου το 10% των μετοχών της Wells Fargo.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire υπεραμύνθηκε της αποκεντρωμένης δομής του ομίλου και απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει μία επανάληψη του σκανδάλου της Wells Fargo.
Εξάλλου όπως είπε σημαντικό ρόλο στη διαχείριση τέτοιων κρίσεων διαδραματίζει μία εσωτερική τηλεφωνική γραμμή, που δέχεται περίπου 4.000 κλήσεις ετησίως.
Για το εν λόγω σκάνδαλο η Wells Fargo έχει προχωρήσει στις απολύσεις τεσσάρων κορυφαίων managers.
Υπενθυμίζεται πως  η Wells Fargo θα καταβάλλει το ποσό των 110 εκατομμυρίων δολαρίων για την αποκατάσταση όλων των πολιτών, στα ονόματα των οποίων τραπεζικοί υπάλληλοι άνοιξαν λογαριασμούς, χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων.
Υπάλληλοι της τράπεζας χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τη συναίνεση των πολιτών αυτών ενέγραψαν τα ονόματα πελατών στην προσφορά τραπεζικών προϊόντων ή υπηρεσιών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης