Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ράλι» μετά από καιρό στο πετρέλαιο - Κέρδη άνω του 3% - Πάνω από τα 50 δολάρια το Brent

«Ράλι» μετά από καιρό στο πετρέλαιο - Κέρδη άνω του 3% - Πάνω από τα 50 δολάρια το Brent
Τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια σε συνολικά 522,5 την εβδομάδα μέχρι τις 5 Μαΐου 2017
Ισχυρή ανάκαμψη μετά από πολλές εβδομάδες σημειώνει σήμερα (10 Μαΐου 2017) το πετρέλαιο, καθώς η μείωση των αποθεμάτων στις Η.Π.Α. βοήθησε τους επενδυτές να ξεπεράσουν προσωρινά τις ανησυχίες τους για περαιτέρω ώθηση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.
Το αργό καταγράφει κέρδη 3,1%, περί τις 21:55, στα 47,3 δολάρια, ενώ το Brent κατάφερε να κατακτήσει εκ νέου το ψυχολογικό (και βιώσιμο για τις εταιρείες του κλάδου) όριο των 50 δολαρίων, βρισκόμενο στα 50,1 δολάρια ανά βαρέλι (+3%).
Σημειώνεται ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 5,2 εκατ. βαρέλια σε συνολικά 522,5 την εβδομάδα μέχρι τις 5 Μαΐου 2017.
Επίσης, νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής της ανάλυσης πετρελαίου του ΙΕΑ, Neil Atkinson, η συμφωνία του Ο.Π.Ε.Κ. κατάφερε να προξενήσει έλλειμμα στην παγκόσμια υπερπροσφορά, η οποία μέχρι στιγμής έχει διατηρήσει τα τελευταία χρόνια τις τιμές υπό πίεση.
Πλέον, οι αγορές αναμένουν σε μεγάλο βαθμό από τον Ο.Π.Ε.Κ. να επεκτείνει τη συμφωνία, αλλά ακόμα και να εντείνει τις περικοπές που προβλέπει αυτή, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει στις 25 Μαΐου, με τον Atkinson να σχολιάζει ότι μία τέτοια κίνηση θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης