Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch: H EKT θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αγορά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

tags :
Mersch: H EKT θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αγορά για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια
Οι προσπάθειες για τη βελτίωση της διαφάνειας και της τυποποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσαν να προωθήσουν τη δημιουργία μιας αγοράς NPL, δήλωσε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ
Η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού μητρώου «κακού» τραπεζικού χρέους θα μπορούσε να συμβάλει στη δημιουργία μιας βιώσιμης αγοράς για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs), ύψους 900 δισ. ευρώ, που επιβαρύνουν τον τραπεζικό τομέα του μπλοκ, δήλωσε σήμερα (4/7/2017) το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Yves Mersch.
«Μία δυνατότητα αντιμετώπισης του μεγάλου αριθμού των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού προτύπου και συστήματος αναφοράς για τέτοια δάνεια, παράλληλα με ελάχιστα πρότυπα διαφάνειας», ανέφερε ο Mersch.
«Οι προσπάθειες για τη βελτίωση της διαφάνειας και της τυποποίησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσαν να προωθήσουν τη δημιουργία μιας αγοράς NPL», δήλωσε ο Mersch, επισημαίνοντας τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες όσον αφορά την εξόφληση αυτού του χρέους.
«Πρέπει όμως να είμαστε προσεκτικοί, ώστε να μην στιγματίζουμε αδικαιολόγητα τους δανειστές και να τηρούμε καταλλήλως την εμπιστευτικότητα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης