Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spiegel: Οι επενδύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν πολιτικό ρίσκο – Απόδειξη η Eldorado Gold

tags :
Spiegel: Οι επενδύσεις στην Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν πολιτικό ρίσκο – Απόδειξη η Eldorado Gold
Στόχος της εταιρείας να καταστήσει την Ελλάδα ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χρυσού στην Ευρώπη, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό
Στην απόφαση της εταιρείας Eldorado Gold να αναστείλει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα αναφέρεται άρθρο στη διαδικτυακή έκδοση του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο τονίζει ότι οι επενδύσεις στη χώρα μας εξακολουθούν να φέρουν «πολιτικό ρίσκο».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στη μέχρι σήμερα παρουσία της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία έχει επενδύσει 2,5 δις. δολάρια και απασχολεί 2.400 εργαζόμενους στη χώρα μας.
Προστίθεται ακόμη ότι η Eldorado Gold αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι αναστέλλει τη λειτουργία των μονάδων της στην Ελλάδα λόγω τεράστιων γραφειοκρατικών προβλημάτων και την καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση συγκεκριμένων αδειών λειτουργίας.
Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό η ανακοίνωση αποτελεί πλήγμα για τη φιλοδοξία της Ελλάδας να κατακτήσει ένα σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια αγορά χρυσού.
«Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η Eldorado Gold θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα να αυξήσει την παραγωγή χρυσού. Στόχος ήταν η χώρα να ενταχθεί στην κατάταξη μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών χρυσού στην Ευρώπη, με εκτίμηση ότι η ετήσια παραγωγή θα μπορούσε να φθάσει στους δώδεκα τόνους χρυσού. Όμως οι περιβαλλοντολόγοι είχαν προειδοποιήσει ενάντια στο project», σημειώνεται στο δημοσίευμα.
Προστίθεται ακόμη ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν από τότε που την εξουσία ανέλαβε η νυν κυβέρνηση στις αρχές του 2015, η οποία αρχικά είχε «παγώσει» όλες τις δραστηριότητες της Eldorado, ενώ αργότερα άλλαξε ελαφρώς την τακτική της, αλλά κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών εμφανίστηκαν νέα εμπόδια που σταμάτησαν την όποια πρόοδο είχε γίνει.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης