Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαδρίτη: Κλειστά τα περισσότερα κτίρια στην Καταλονία, που προορίζονταν για εκλογικά τμήμα στο δημοψήφισμα

Μαδρίτη: Κλειστά  τα περισσότερα κτίρια στην Καταλονία, που προορίζονταν για εκλογικά τμήμα στο δημοψήφισμα
Μόνο «μερικά» εν δυνάμει εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από ανθρώπους που θέλουν να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της αστυνομίας να εφαρμόσει τη δικαστική εντολή
Τα περισσότερα δημόσια κτίρια, που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά τμήματα στο επίμαχο αυριανό (1/10) δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, έχουν κλείσει, ανακοινώθηκε σήμερα (30/9) από το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Μόνο «μερικά» εν δυνάμει εκλογικά τμήματα έχουν καταληφθεί από ανθρώπους που θέλουν να παρεμποδίσουν τις προσπάθειες της αστυνομίας να εφαρμόσει τη δικαστική εντολή που απαγορεύει τη χρήση δημοσίων κτιρίων για την προγραμματισμένη για αύριο ψηφοφορία, προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Tο δικαίωμα του να ψηφίσει στο αυριανό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας , παρά την απαγόρευση της ισπανικής κυβέρνησης υπερασπίστηκε ο περιφερειακός πρόεδρος της Καταλονίας Carles Puigdemont.
Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο τόνισε πως ο ίδιος και οι υποστηρικτές του δεν θα απαρνηθούν το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση και ζήτησε να υπάρξει μια «μεσολάβηση»
«Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να επιστρέψουμε στα σπίτια μας και να απαρνηθούμε τα δικαιώματά μας..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης