Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Το δημοψήφισμα στην Καταλονία ήταν παράνομο - Το κράτος δικαίου στην Ισπανία παραμένει ιοχυρό

Rajoy: Το δημοψήφισμα στην Καταλονία ήταν παράνομο - Το κράτος δικαίου στην Ισπανία παραμένει ιοχυρό
«Είναι ντροπή για το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας η επιδίωξη αυτού του παράνομου δημοψηφίσματος» είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός

«Κύριο καθήκον μου είναι να υποστηρίζω το νόμο και να προστατεύσω τη δημοκρατία μας.
Ο ρόλος μου είναι επίσης να ακούω και να αναζητώ συμβιβασμό και αυτό έχω κάνει πάντα», τόνισε ο Ισπανός πρωθυπουργός Mariano Rajoy μετά το σημερινό (1/10) δημοψήφισμα στην Καταλονία για την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία.
«Το κράτος δικαίου παραμένει ισχυρό στην Ισπανία και παραμένουμε ισχυροί σε βάρος εκείνων που θα αντιταχθούν στους νόμους μας», σημείωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.
«Αυτό το δημοψήφισμα ήταν παράνομο.
Είναι ντροπή για το ίδιο το νόημα της δημοκρατίας η επιδίωξη αυτού του παράνομου δημοψηφίσματος», υπογράμμισε ο Rajoy. 
«Αυτό  το δημοψήφισμα ήταν μία επίθεση εναντίον μας και το κράτος απάντησε, αυτό το δημοψήφισμα επιδιώκει να καταστρέψει το Σύνταγμά μας, χωρίς να λάβουμε καθόλου υπόψη τη γνώμη όλων των Ισπανών» επισήμανε.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός παρείχε  κάλυψη στην επέμβαση της αστυνομίας, λέγοντας πως οι δυνάμεις επιβολής του νόμου, όπως και η Δικαιοσύνης έχουν κάνει καλά της δουλειά τους.
Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό οι δυνάμεις ασφαλείας έδρασαν με σταθερότητα και χωρίς ακρότητες.
Ο επικεφαλής του ισπανικού κράτους ξεκαθάρισε, πως δεν πρόκειται να δεχθεί καμία περαιτέρω συζήτηση για ανεξαρτησία της Καταλονίας, προσθέτοντας πως όσοι επιχειρήσουν να διαιρέσουν την Ισπανία θα αποτύχουν.
«Δεν θα επιτρέψουμε οι λίγοι να κρατήσουν όμηρους τους πολλούς, έχουν υπάρξει πολλές ευκαιρίες για διάλογο και έχουν απορριφθεί», δήλωσε σε υψηλούς τόνους ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος προανήγγειλε ειδική συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς αύριο (2/10) στη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης