Τελευταία Νέα
Διεθνή

May: Είμαι φιλόδοξη και θετική για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ

May: Είμαι φιλόδοξη και θετική για τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ
Οι συνομιλίες με την ΕΕ διεξάγονται σε «εποικοδομητικό πνεύμα», τόνισε η βρετανίδα πρωθυπουργός
«Φιλόδοξη και θετική» δήλωσε πως είναι η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Theresa May, για το μέλλον της χώρας και τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή της από την ΕΕ, τονίζοντας πως οι συνομιλίες διεξάγονται σε «εποικοδομητικό πνεύμα».
«Είμαι φιλόδοξη και θετική για το μέλλον τις Βρετανίας σε αυτές τις διαπραγματεύσεις», δήλωσε η βρετανίδα πρωθυπουργός σε ομιλία της στο κοινοβούλιο.
«Αν πρόκειται να κάνουμε μαζί ένα βήμα προς τα εμπρός, πρέπει να γίνει στη βάση της κοινής προσπάθειάς μας μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ», πρόσθεσε.
Η May εξέφρασε, παράλληλα, την πεποίθηση ότι η Βρετανία θα πετύχει μια καλή συμφωνία επειδή αυτό είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.
Όπως είπε, αναμένει ότι η συμφωνία για το Brexit θα τεθεί προς ψήφιση από το βρετανικό κοινοβούλιο πριν να την εγκρίνουν οι άλλες χώρες της ΕΕ.
Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε επίσης πως θέλει μια μεταβατική περίοδο για το Brexit με όσο τον δυνατόν λιγότερες αλλαγές.
Η ίδια τόνισε οι συνομιλίες της περασμένης εβδομάδας σημείωσαν σημαντική πρόοδο ως προς τη νέα σχέση με την ΕΕ, ενώ επεσήμανε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στο να καταλήξουν σε μια συμφωνία για δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης