Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κινεζική κυβέρνηση υποχρεώνει την Apple να καταργήσει πολλές εφαρμογές, ανάμεσα τους και το Skype

tags :
Η κινεζική κυβέρνηση υποχρεώνει την Apple να καταργήσει πολλές εφαρμογές, ανάμεσα τους και το Skype
Τα τελευταία χρόνια, το Πεκίνο έχει εφαρμόσει μία σειρά νόμων και κανονισμών που έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις ξένες εταιρείες, που προσπαθούν να επεκταθούν στη χώρα
Σε κατάργηση πολλών εφαρμογών από το κατάστημα εφαρμογών της στην Κίνα, ανάμεσά τους και το Skype της Microsoft, την υπηρεσία τηλεφωνικών κλήσεων και ανταλλαγής μηνυμάτων μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Apple, όπως δήλωσε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017, μετά από έκκληση της κυβέρνησης της χώρας λόγω παραβιάσεων των τοπικών νόμων.
"Έχουμε ειδοποιηθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας ότι ορισμένες εφαρμογές μέσω διαδικτύου δεν συμμορφώνονται με την τοπική νομοθεσία, επομένως αυτές οι εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από το App Store στην Κίνα", δήλωσε εκπρόσωπος της Apple στο Reuters.
Η κατάργηση των εφαρμογών οδήγησε σε καταγγελίες αρκετών κινέζων χρηστών, που διαπίστωσαν πως δεν μπόρεσαν να πληρώσουν για τις υπηρεσίες του Skype μέσω της Apple, ανέφεραν οι New York Times, προσθέτοντας ότι η διακοπή άρχισε τον Οκτώβριο του 2017.
Το Skype είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στη λίστα των πλατφορμών στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών του Google, του Facebook και του Twitter, που έχουν καταστεί απρόσιτες για τους Κινέζους πολίτες.
Τα τελευταία χρόνια, το Πεκίνο έχει εφαρμόσει μία σειρά νόμων και κανονισμών που έχουν προκαλέσει ανησυχίες στις ξένες εταιρείες, που προσπαθούν να επεκταθούν στη χώρα.
Το 2016, η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε περιορισμούς των αναρτήσεων στο διαδίκτυο, καθώς το θεωρεί ως κρίσιμο για τον έλεγχο της κοινής γνώμης και την εξάλειψη του αντιλαϊκού κλίματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης