Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (ΕΚΤ): Τα μοντέλα μας αποδείχτηκαν ανεπαρκή για τη στήριξη της λήψης αποφάσεων

tags :
Coeure (ΕΚΤ): Τα μοντέλα μας αποδείχτηκαν ανεπαρκή για τη στήριξη της λήψης αποφάσεων
Τα μοντέλα μας αποδείχτηκαν κατά καιρούς ανεπαρκή για τη στήριξη της διαδικασίας της λήψης αποφάσεων, δήλωσε o Benoit Coeure
Τόσο τα παραδοσιακά στατιστικά σύνολα δεδομένων όσο και τα μοντέλα μας αποδείχθηκαν κατά καιρούς ανεπαρκή για να στηρίξουν τη διαδικασία λήψης αποφάσεων, δήλωσε σήμερα (24/11/2017) o Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε ομιλία του στην Τράπεζα της Γαλλίας.
«Οι κεντρικές τράπεζες σημείωσαν σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια στην ενσωμάτωση μεγάλων νέων συνόλων δεδομένων στην πολιτική τους ανάλυση και τη λήψη αποφάσεων», δήλωσε ο Coeure, μιλώντας στη διάσκεψη με θέμα «Οικονομική και Χρηματοοικονομική Ρύθμιση στην εποχή των big data».
«Είναι ίσως δίκαιο να πούμε ότι διερευνούμε ακόμα πώς να χρησιμοποιήσουμε πολλά από τα big data που μας ανοίγει η νέα τεχνολογία.
Η δυναμική αυτών των δεδομένων για τον εμπλουτισμό της ανάλυσης των κεντρικών τραπεζών είναι σημαντική, ωστόσο, όπως και οι προκλήσεις που έρχονται με αυτό», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης