Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά 8 ημερών υποχώρησε η στερλίνα, λόγω αυξημένης αβεβαιότητας για το Brexit

Σε χαμηλά 8 ημερών υποχώρησε η στερλίνα, λόγω αυξημένης αβεβαιότητας για το Brexit
Ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να καθυστερήσει της συνομιλίες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018
Κοντά σε χαμηλά οκτώ ημερών διαπραγματεύεται σήμερα Τετάρτη (6/12) η στερλίνα, καθώς η αυξημένη αβεβαιότητα σχετικά με την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit ασκεί σημαντικές πιέσεις στο βρετανικό νόμισμα, απομακρύνοντας τους επενδυτές.
Ειδικότερα, περί τη 1:20 μ.μ. το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,52% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3373 δολ. παραμένοντας κοντά στα 1,3370 δολ. τα οποία αποτελούν τη χαμηλότερη τιμή από την Τρίτη 28 Νοεμβρίου.
Ενδεχόμενη αποτυχία των διαπραγματεύσεων θα μπορούσε να καθυστερήσει της συνομιλίες μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, αυξάνοντας τον κίνδυνο των επιχειρήσεων να μειώσουν τα επενδυτικά σχέδια τους στη χώρα, καθώς η οριστική έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μετά τον Μάρτιο του 2019.
«Η ΕΕ τόνισε ότι χρειάζεται να μάθει εντός της εβδομάδας ποια είναι η θέση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς πρέπει να προετοιμαστούν για τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας και οι αγορές παρουσιάζονται νευρικές», τόνισε ο επικεφαλής στον τομέα συναλλάγματος της Infinity international, John Marley.
Οι προσδοκίες της αγοράς απέναντι στη στερλίνα έχουν μετατοπιστεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες, με το βρετανικό νόμισμα να σκαρφαλώνει σε υψηλά δύο μηνών την περασμένη Παρασκευή (1/12) λόγω αυξημένης προσδοκίας για επίτευξη συμφωνίες στις συνομιλίες.
Ωστόσο, σύμφωνα με τη Nomura, η μεγαλύτερη αβεβαιότητα για τη στερλίνα είναι η αυξημένη πιθανότητα για αλλαγή στην ηγεσία της Βρετανίας, σε περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών.
«Με την αλλαγή της ηγεσίας σε μία τόσο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων, οι ελπίδες για την πρόοδο της συμφωνίας θα καταρρεύσουν και δε θα γίνουν δεκτές από τον κόσμο που έχει ήδη μία πολύ αρνητική άποψη για τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων από την κυβέρνηση», αναφέρει η Nomura σε σημείωμά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης