Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coeure (EKT): Δεν επιβραδύνει η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Δεν χρειάζονται αλλαγές στη νομισματική πολιτική

Coeure (EKT): Δεν επιβραδύνει η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη - Δεν χρειάζονται αλλαγές στη νομισματική πολιτική
Η ΕΚΤ δεν χρειάζεται να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική μετά την πρόσφατη αποδυνάμωση ορισμένων οικονομικών δεικτών της Ευρωζώνης, δήλωσε ο Benoit Coeure
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν χρειάζεται να προσαρμόσει τη νομισματική της πολιτική μετά την πρόσφατη αποδυνάμωση ορισμένων οικονομικών δεικτών της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα (9/4/2018) ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «France Info», ο Coeure δήλωσε ότι η οικονομία δεν καταγράφει τόσο επιβράδυνση, όσο μία - σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη - διόρθωση μετά την επίτευξη πολυετών υψηλών επιπέδων.
«Αυτή η διόρθωση δεν μας οδηγεί σήμερα να αναθεωρήσουμε τις προβλέψεις μας, δεν μπορώ να μιλήσω για το μέλλον, αλλά θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό», συνέχισε ο ίδιος.
Ο Coeure πρόσθεσε ότι αν και η μελλοντική νομισματική πολιτική θα εξαρτηθεί από τους οικονομικούς δείκτες, η πολιτική βρίσκεται σε ένα μακροπρόθεσμο μονοπάτι και θα παραμείνει ιδιαίτερα επεκτατική για μεγάλο χρονικό διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης