Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες οικονομικές κυρώσεις ΗΠΑ στη Βενεζουέλα μετά τη νίκη Maduro – Παράνομες λέει το Καράκας

Νέες οικονομικές κυρώσεις ΗΠΑ στη Βενεζουέλα μετά τη νίκη Maduro – Παράνομες λέει το Καράκας
Η κυβέρνηση Trump απαγορεύει σε όλους τους Αμερικάνους και τις αμερικάνικες εταιρείες να συναλλάσσονται με τη Βενεζουέλα
Νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Βενεζουέλας λίγα μόλις 24ωρα μετά την εκλογική νίκη του N. Maduro αποφάσισε να επιβάλλει η κυβέρνηση Trump.
Συγκεκριμένα, με εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Trump απαγορεύεται σε όλους Αμερικανούς και τις αμερικανικές εταιρείες να συναλλάσσονται με τη Βενεζουέλα, ιδίως όσον αφορά την αγορά πετρελαίου και άλλων προϊόντων.
Παράλληλα, η κυβέρνηση Trump ζητά από τη Βενεζουέλα να «διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές» χαρακτηρίζοντας φάρσα τις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής.
«Προτρέπουμε το καθεστώς του Maduro να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, να διεξαγάγει ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, να απελευθερώσει όλους τους πολιτικούς κρατούμενους άμεσα και χωρίς όρους και να τερματίσει την καταστολή και την οικονομική στέρηση του λαού της Βενεζουέλας» ανέφερε η προεδρία των ΗΠΑ.
Άμεση πάντως ήταν η απάντηση από τη Βενεζουέλα, η οποία μετά τις νέες κυρώσεις, διαπιστώνει ότι περιορίζονται ακόμα περισσότερο οι δυνατότητες του Καράκας να εκδίδει κρατικό χρέος, να ρευστοποιεί πόρους ή να πωλεί πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα, η Βενεζουέλα κάνει λόγο για «παράνομα μέτρα».
«Οι κυρώσεις αυτές είναι «τρέλα», «βάρβαρες», και «αντίκεινται απόλυτα στο διεθνές δίκαιο» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης