Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολική καταστροφή – Περικυκλώθηκαν σε Kursk, Kurakhove – Γερμανός στρατηγός: Η Ρωσία νίκησε – Στο παιχνίδι και η Β. Κορέα

Ολική καταστροφή – Περικυκλώθηκαν σε Kursk, Kurakhove – Γερμανός στρατηγός: Η Ρωσία νίκησε – Στο παιχνίδι και η Β. Κορέα
Τελικά υπάρχουν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία; - Μάλλον ναι… και ετοιμάζονται για εμπλοκή κατά Ουκρανίας - Joachim Wundrak (Γερμανός στρατηγός): Λάθος η πολιτική της Γερμανίας προς την Ρωσία, θα κερδίσει την Ουκρανία
(upd 31) Το Ουκρανικό δράμα συνεχίζεται… αλλά κάθε ημέρα και εβδομάδα που περνάει η κατάσταση χειροτερεύει… για τον Ουκρανικό στρατό που βρίσκεται σε επιχειρησιακό αδιέξοδο.
Στο Kursk θα γραφεί το δράμα των Ουκρανών αφού οι Ρώσοι τους έχουν περικυκλώσει στη Malaya Loknya ακριβώς βόρεια της πόλης Sudzha…
Η ανάκτηση της Malaya Loknya σημαίνει ότι οι Ρώσοι θα επιτεθούν αμέσως στην πόλη Sudzha όπου οι Ουκρανοί απλά δεν μπορούν να κρατήσουν… και η περιπέτεια του Kursk… τελείωσε… για τους Ουκρανούς.
Στο Chasiv Yar οι Ρώσοι μπήκαν στην πόλη και από άλλη πλευρά, η πόλη έπεσε, όπως έπεσε και το Toretsk.
Στο Pokrovsk οι Ουκρανοί στήνουν δόντια δράκου για να εμποδίσουν την είσοδο ρωσικών τεθωρακισμένων ενώ στην στρατηγική πόλη Kurakhove οι Ουκρανοί περικυκλώθηκαν, οι Ρώσοι έφθασαν στην πόλη.
Το ΝΑΤΟ ήδη έχει αρχίσει να μιλάει για απεξάρτηση του ουκρανικού ζητήματος από τις ΗΠΑ κοινώς οι Ευρωπαίοι να αναλάβουν δράση…
Γερμανός στρατηγός ήδη προειδοποιεί ότι η Ρωσία νίκησε και πρέπει να αποκατασταθούν οι σχέσεις…
Αν και οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες φαίνεται να υπάρχει κάποια βάση ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας βρίσκονται σε Ρωσικό έδαφος και προετοιμάζονται για είσοδο… στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας…
Για τους Βορειοκορεάτες αυτή η εξέλιξη είναι προετοιμασία για πόλεμο με την προκλητική Νότια Κορέα… που στέλνει καθημερινά drones…

Putin (Ρωσία): Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις αλλά στην πλατφόρμα της Κωνσταντινούπολης… εάν θέλουν οι Ουκρανοί

Η Ρωσία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με το καθεστώς του Κιέβου, αν πάρουμε ως βάση το έγγραφο που μονογραφήθηκε την άνοιξη του 2022 στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος Putin…
Η πλατφόρμα για συζήτηση αυτή τη φορά θα μπορούσε να είναι η Σαουδική Αραβία - ένα άνετο μέρος για διαπραγματεύσεις.
Ταυτόχρονα, χαρακτήρισε ισορροπημένες τις προτάσεις της Βραζιλίας και της Κίνας για επίλυση της σύγκρουσης: παύση των εχθροπραξιών και διασφάλιση ουδέτερου καθεστώτος για την Ουκρανία.
Όσον αφορά τη θέση του Κιέβου σε αυτές τις πρωτοβουλίες, ο Putin θεωρεί ότι υπάρχουν αποδείξεις απροθυμία να συμμετάσχει η Ουκρανία σε διάλογο.
Ο Putin σχολίασε επίσης την απειλή του Κιέβου να αποκτήσει τα δικά του πυρηνικά όπλα:
Η Μόσχα, φυσικά, δεν θα το επιτρέψει.
Όσον αφορά τις εχθροπραξίες, η ολοκλήρωσή τους εξαρτάται από την ουκρανική πλευρά.
Φυσικά, το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Ο ουκρανικός στρατός δεν είναι σε θέση να αντέξει αυτόν τον πνευματικό αγώνα, καθώς και να χρησιμοποιήσει όπλα υψηλής ακρίβειας, επειδή το Κίεβο απλά δεν τα έχει, το ΝΑΤΟ μάχεται με τα χέρια των Ουκρανών, την ίδια στιγμή, η Ρωσία εξελίσσεται» τόνισε ο Putin.
Λίγες ώρες αργότερα, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας επανέλαβε πως ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όχι μόνο αποκλείει κάθε πιθανότητα ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης, αλλά απλά θα την κλιμακώσει μια ώρα αρχίτερα.

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Δεν μας ενδιαφέρει, εάν θα νικήσει ο Trump ή η Harris - θα είμαστε αντίπαλος για τις ΗΠΑ και μετά τις 5/11

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Ρωσία ως αντίπαλο, προέβλεψε ο Sergey Lavrov.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, αυτή η στάση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Σε κάθε περίπτωση θα είμαστε ένας αντίπαλος για τις ΗΠΑ σημείωσε ο Lavrov.
Στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου θα αναμετρηθούν η υποψήφια των Δημοκρατικών Kamala Harris και ο Donald Trump που έχει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.
Ο νυν πρόεδρος Joe Biden αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα μετά την καταστροφική του εμφάνιση στο debate του καλοκαιριού με τον Trump.
O Biden ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να διαπραγματευτεί με τηΡωσία, την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα για τη μείωση των πυρηνικών όπλων χωρίς προϋποθέσεις.
Σύμφωνα με τον Lavrov, πρόκειται για μία προσπάθεια να κερδίσει προεκλογικούς πόντους έναντι του Trump.
Πάντως ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Malek Dudakov πιστεύει ότι υπό τον νέο πρόεδρο, η Ουάσιγκτον μπορεί να βελτιώσει τις σχέσεις με τη Ρωσία.
Είναι βέβαιος ότι και οι δύο υποψήφιοι για τη θέση του αρχηγού κράτους έχουν τα κατάλληλα κίνητρα.
Ωστόσο, η κατάσταση του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με τον ειδικό, θα παραμείνει.

CNN: Οι ΗΠΑ θα μεταφέρουν το βάρος της υποστήριξης της Ουκρανίας σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ

Οι χώρες του ΝΑΤΟ προετοιμάζονται για το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να διαδραματίζουν μικρότερο ρόλο στην υποστήριξη της Ουκρανίας, μεταθέτοντας όλο και περισσότερο το βάρος σε άλλα μέλη της Συμμαχίας, τόνισε το CNN επικαλούμενο εκπροσώπους της συμμαχίας.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να επωμίζονται ένα μη βιώσιμο βάρος…
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Γενικός Γραμματέας θέλει το ΝΑΤΟ να ηγηθεί στην παροχή βοήθειας για την ασφάλεια στην Ουκρανία και όχι μόνο ένας σύμμαχος», τόνισε το CNN.
Ο εκπρόσωπος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειες για να βοηθήσει την Ουκρανία λαμβάνοντας επίσης υπόψη την πιθανή νίκη του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Trump στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.
Να θυμίσουμε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος για αντιπρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι ο Trump θα προτείνει το πάγωμα του πολέμου στην Ουκρανία ενώ δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Jean-Noël Barrault (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Στηρίζουμε το σχέδιο νίκης του Zelensky και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Jean-Noël Barrault κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο το Σάββατο (19/10/2024) υποσχέθηκε ότι το Παρίσι θα υποστηρίξει το «σχέδιο νίκης» του Zelensky, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό μέσο Strana.ua.
Δήλωσε πως η Γαλλία θα συνεχίσει να βοηθά την Ουκρανία «σε κάθε στάδιο του πολέμου» με τη Ρωσία.
Και τη στιγμή που θα το αποφασίσει μπορούν να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε ο Jean-Noël Barrot.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, οι υπόλοιποι σύμμαχοι της Ουκρανίας στη Δύση δεν έχουν δώσει ακόμη σαφή απάντηση στο σχέδιο νίκης του Zelensky.
Τα κύρια ζητήματα για τα οποία δεν μπορεί να επιτευχθεί συναίνεση είναι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και η άδεια να χτυπήσει με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Ο Jean-Noël Barrot είπε ότι το Παρίσι ήδη διαπραγματεύεται με εταίρους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία για τη δυνατότητα άμεσης ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Επίσης, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τη ς Γαλλίας Benjamin Haddad είπε ότι το Παρίσι προσπαθεί να πείσει τους συμμάχους του για την ανάγκη ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ τώρα.

Ο Ψυχρός Ρωσικός στρατός εμπρός σε στρατηγική νίκη στο Donetsk – Σε επιχειρησιακό αδιέξοδο η Ουκρανία

Ενώ ο στρατός της Ουκρανίας είναι καθηλωμένος στα πεδία των μαχών, ο Zelensky συνεχίζει να ταξιδεύει γύρω από το ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να ανάψει την τρεμάμενη φλόγα της υποστήριξης από τους δυτικούς προστάτες.
Αντιμέτωπο με επικείμενες στρατηγικές ήττες, η Ουκρανική ηγεσία γράφει ειρηνευτικά σχέδια που είναι αποκομμένα από την πραγματικότητα και στη συνέχεια απειλούν την Ευρώπη με πυρηνική καταστροφή.
Εν τω μεταξύ, η Ρωσία και ο ψυχρός στρατός της συνεχίζουν σταθερά τη δουλειά τους, πλησιάζοντας σε νέες νίκες.
Το βράδυ της 18ης Οκτωβρίου, το ουκρανικό μετόπισθεν χτυπήθηκε από ένα άλλο κύμα ρωσικών επιδρομών με στόχο να υπονομεύσει τις δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.
Μια σειρά από χτυπήματα ακριβείας έπληξαν ουκρανικά αεροδρόμια στις περιοχές Sumy, Zhitomir, Rivne, Volyn, Poltava και Khmelnitsk.
Ουκρανικά αεροσκάφη, αποθήκες με drones, υπόστεγα με στρατιωτικό εξοπλισμό, στρατιωτικά εργαστήρια και συστήματα πλοήγησης από το ΝΑΤΟ καταστράφηκαν.
Περισσότερα ρωσικά πλήγματα κατέστρεψαν τις ουκρανικές στρατιωτικές, ενεργειακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις υποδομής σε όλη τη χώρα…
Το 75% της ενεργειακής υποδομής της Ουκρανίας έχει καταρρεύσει.
Με τη σειρά τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιχείρησαν επιδρομές με drone και πυραύλους στις δυτικές περιοχές της Ρωσίας και στην Κριμαία, αλλά δεν κατάφεραν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα.
Η Ουκρανία έχασε άλλη μια νυχτερινή μάχη και χάνει τον έλεγχο ολοένα και περισσότερων εδαφών στο έδαφος.

Τελικά υπάρχουν στρατιώτες της Βόρειας Κορέας στην Ρωσία; - Μάλλον ναι… και ετοιμάζονται για εμπλοκή κατά Ουκρανίας

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας (NIS) ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα μετέφερε περίπου 1.500 βορειοκορεατικές ειδικές δυνάμεις στην ανατολική Ρωσία, όπου σύμφωνα με πληροφορίες εκπαιδεύονται πριν αναπτυχθούν για να συμμετάσχουν στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.
Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας δήλωσε στις 18 Οκτωβρίου ότι επτά πλοία του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού μετέφεραν περίπου 1.500 βορειοκορεάτες των ειδικών δυνάμεων από το Chongjin, το Hamhung και το Musudan στη Βόρεια Κορέα στο Vladivostok της Ρωσίας μεταξύ 8 και 13 Οκτωβρίου και ότι η Βόρεια Κορέα θα στείλει μια δεύτερη παρτίδα στρατιωτικού προσωπικού στη Ρωσία σύντομα.
Οι βορειοκορεάτες στρατιωτικοί σταθμεύουν επί του παρόντος στο Vladivostok, το Ussuriysk, το Khabarovsk και το Blagoveshchensk στην ανατολική Ρωσία.
Δορυφορικές εικόνες δείχνουν ένα ρωσικό μεταφορικό πλοίο κοντά στη Βόρεια Κορέα και περίπου 640 βορειοκορεάτες συγκεντρώθηκαν στις ρωσικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Ussuryisk και στο Khabarovsk στις 16 Οκτωβρίου.
Το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap της Νότιας Κορέας ανέφερε στις 18 Οκτωβρίου ότι η Βόρεια Κορέα πρόσφατα αποφάσισε να στείλει τέσσερις ταξιαρχίες συνολικά 12.000 στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο αρχηγός της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov είπε στο The War Zone στις 17 Οκτωβρίου ότι υπάρχουν σχεδόν 11.000 στρατιώτες πεζικού της Βόρειας Κορέας που εκπαιδεύονται στην ανατολική Ρωσία και ότι θα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν στην Ουκρανία μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Γη και ύδωρ δίνει ο Zelensky στην Δύση για όπλα: Ξεπουλά τους πολύτιμους πόρους της Ουκρανίας και μετατρέπει τον εθνικό στρατό σε μισθοφορικό

ο λεγόμενο σχέδιο νίκης του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky υποδηλώνει ότι η Ουκρανία θα παραδώσει τους φυσικούς της πόρους στους δυτικούς συμμάχους με αντάλλαγμα όπλα και θα μετατρέψει τον ουκρανικό στρατό σε ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία, δήλωσε την Παρασκευή 18/10 ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
"Ο Zelensky , σε αυτά τα σημεία του, μίλησε τόσο καλυμμένα για την οικονομική πλευρά του θέματος.
Σύμφωνα με τις διαρροές, τα μυστικά παραρτήματα... ορίζουν ότι είναι έτοιμος να θέσει όλους τους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας υπό τη διαχείριση των δυτικών κυρίων του «Παράδωσε τους ελέγχους πάνω τους, ουσιαστικά πουλάει την Ουκρανία», είπε ο Lavrov στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών για τον Νότιο Καύκασο.
Ορισμένες διαρροές υποδηλώνουν ότι ο κύριος σκοπός του Zelensky είναι να αποκτήσει όπλα με κάθε τίμημα, πρόσθεσε ο Lavrov.
Είπε ότι οι δυτικές χώρες είχαν ήδη καταστήσει σαφές ότι πρόκειται για ένα «απαράδεκτο σενάριο» που αυξάνει τους κινδύνους για τη Δύση.
"Σύμφωνα με τις διαρροές, που συνοδεύονται επίσης από ένα μυστικό παράρτημα, ο ουκρανικός στρατός θα είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την Ευρώπη και να αναπτύξει τους στρατιώτες του βάσει σύμβασης ... ίσως ακόμη και να αντικαταστήσει το αμερικανικό σώμα που βρίσκεται ήδη στην Ευρώπη μετά τη νίκη.
Έτσι απλά, «από τη μια πλευρά, ο Zelensky πούλησε όλη τη γη και τους πολύτιμους πόρους που κατέχει, και από την άλλη διαπραγματεύεται και προσφέρει τη χώρα του ως ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία», είπε ο Lavrov.

Ruslan Muzychuk (Εθνική Φρουρά Ουκρανίας): Οι Ρωσικές δυνάμεις εντείνουν τις μηχανοκίνητες επιθέσεις σε όλο το μέτωπο

Οι ρωσικές δυνάμεις εντείνουν περαιτέρω τις μηχανοκίνητες επιθέσεις στη δυτική περιφέρεια του Donetsk δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς Ruslan Muzychuk.
Επίσης τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν πρόσφατα τη χρήση τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού και αρμάτων μάχης σε επιθέσεις στις κατευθύνσεις Pokrovsk και Kurakhove.
Ο Muzychuk δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν πρόσφατα αρκετές ρωσικές μηχανοκίνητες επιθέσεις μεγέθους διμοιρίας στα ανατολικά προάστια του Selydove (νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Μια ουκρανική ταξιαρχία που ενεργούσε στην κατεύθυνση του Kurakhove ανέφερε στις 17 Οκτωβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια μηχανοκίνητη επίθεση κοντά στην Kostyantynivka (νοτιοδυτικά της πόλης Donetsk).
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου δείχνει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν πρόσφατα μια ρωσική μηχανοκίνητη επίθεση μεγέθους τάγματος κοντά στο Maksymilyanivka (ανατολικά του Kurakhove).
Επίσης επίθεση υπήρξε στο Selydove

Έρχεται η λασπώδης περίοδος στο Ουκρανικό έδαφος… οι Ρώσοι έτοιμοι για μεγάλες μηχανοκίνητες επιθέσεις

Ρωσικές και ουκρανικές πηγές ανέφεραν πρόσφατα επιδείνωση των συνθηκών εδάφους σε όλη την πρώτη γραμμή στην Ουκρανία, και η άφιξη ή η επικείμενη άφιξη λασπωμένων συνθηκών εδάφους είναι πιθανό να ωθήσει τη ρωσική στρατιωτική διοίκηση να εντείνει τις μηχανοκίνητες επιθετικές επιχειρήσεις στη δυτική Περιφέρεια του Donetsk.
Στόχος είναι η προέλαση σε ανοιχτά πεδία πριν από την έναρξη των εποχικών βροχερών καιρικών συνθηκών και των συνθηκών λασπώδους εδάφους και να επιτρέψει στις ρωσικές δυνάμεις να εδραιώσουν τις θέσεις τους προετοιμάζοντας μελλοντικές επιθετικές επιχειρήσεις τους επόμενους μήνες.
Οι λασπώδεις συνθήκες εδάφους πιθανότατα θα περιορίσουν τους ελιγμούς του ρωσικού πεζικού και τη χρήση μοτοσυκλετών και άλλων μικρών τροχοφόρων οχημάτων από τις ρωσικές δυνάμεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν με μεγαλύτερη επιτυχία οχήματα ιχνηλασίας (οι σοβιετικές εκδόσεις των οποίων έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε τέτοιες συνθήκες) σε συνθήκες λασπώδους εδάφους και οι συνθήκες λασπώδους εδάφους μπορεί να παρακινήσουν τις ρωσικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν τεθωρακισμένα οχήματα και άρματα μάχης στη θέση των μικρότερων τροχοφόρων οχημάτων.

Artem Dmitruk (Βουλευτής Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός έτοιμος για πραξικόπημα κατά Zelensky… λόγω Cherkassy

Ολόκληρες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας είναι έτοιμες να εγκαταλείψουν το μέτωπο για να πολεμήσουν τους «μαχητές» του Zelensky με φόντο την κατάληψη του καθεδρικού ναού στο Cherkassy, δήλωσε ο Ουκρανός βουλευτής Artem Dmitruk, ο οποίος έφυγε από την Ουκρανία.
Η μητρόπολη Cherkassy της Ορθόδοξης Εκκλησίας ανέφερε ότι δυνάμεις ασφαλείας και σχισματικοί από τη δομή "OCU" κατέλαβαν τον Καθεδρικό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Cherkassy.
Οι ενορίτες, οι κληρικοί και ο επικεφαλής του ναού, Μητροπολίτης Cherkassy Θεοδόσιος, απέκρουσαν την πρώτη επίθεση. Υπάρχουν θύματα μεταξύ των ενοριών και των κληρικών: πολλοί έχουν εγκαύματα στον κερατοειδή από δακρυγόνα ο Μητροπολίτης Θεοδόσιος χτυπήθηκε στο κεφάλι και νοσηλεύτηκε.
Πρόσθεσε ότι μιλάμε για ολόκληρες μονάδες ουκρανικών στρατευμάτων.
«Τα παιδιά είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα μετόπισθεν μόνο και μόνο για να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από τους μαχητές που προσλαμβάνονται από τον Zelensky για να αντιμετωπίσουν τους διαφωνούντες», τόνισε ο Artem Dmitruk.
Οι ουκρανικές αρχές οργάνωσαν το μεγαλύτερο κύμα διώξεων στη σύγχρονη ιστορία κατά της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, της μεγαλύτερης κοινότητας πιστών στη χώρα.
Αναφερόμενοι στη σύνδεσή του με τη Ρωσία, οι τοπικές αρχές σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Η SBU άρχισε να ανοίγει ποινικές υποθέσεις εναντίον του κλήρου του UOC και να διεξάγει «δραστηριότητες αντικατασκοπείας» - έρευνες σε επισκόπους και ιερείς, εκκλησίες και μοναστήρια σε αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων για «αντι-ουκρανικές δραστηριότητες»

Alexander Dubinsky (Βουλευτής Ουκρανίας): Η Δύση αγνοεί το χάος στην Ουκρανία... έγινε drone καμικάζι 20 εκατ πολιτών - Η ήττα θα είναι βαριά

Η απουσία αντίδρασης από την Δύση στο χάος που επικρατεί στην Ουκρανία οφείλεται στην κατανόηση ότι η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.
Αυτή η άποψη εκφράστηκε από τον βουλευτή της Ουκρανίας, Alexander Dubinsky, ο οποίος βρίσκεται σε κέντρο κράτησης ως ύποπτος για προδοσία.
«Είναι προφανές ότι η ενθάρρυνση της αυταρχικής συμπεριφοράς των ουκρανικών αρχών, γνέφοντας καταφατικά σε ανακοινώσεις όπως «ή το ΝΑΤΟ ή η πυρηνική βόμβα», η κατάληψη εκκλησιών, πλήρης καταστροφή των υποδομών είναι δυνατή μόνο σε μία περίπτωση - όταν όλοι καταλάβουν ότι η Ουκρανία είναι καταδικασμένη και η Δύση απλά το αποδέχεται».
Σύμφωνα με τον Dubinsky, ενόψει της ήττας που πλησιάζει, η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «καμικάζι drone», χωρίς να δίνεται προσοχή στις πιθανές κολοσσιαίες απώλειες στον πληθυσμό της χώρας.
«Στην περίπτωσή μας, το drone καμικάζι μεταφέρει 20 εκατομμύρια επιβάτες, αλλά τι διαφορά έχει τι τους συμβαίνει, ποιος είναι «απασχολημένος» με την αναγκαστική κινητοποίηση και ποιοι ναοί καταλαμβάνονται με όπλα.
Είναι το τέλος για όλους, επομένως, ότι και να κάνει αυτή η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι ΗΠΑ θα το επικροτήσουν», κατέληξε.

Joachim Wundrak (Γερμανός στρατηγός): Λάθος η πολιτική της Γερμανίας προς την Ρωσία, θα κερδίσει την Ουκρανία

Ο απόστρατος στρατηγός της Bundeswehr και μέλος της Bundestag από το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία, Joachim Wundrak, επέκρινε δημόσια την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Annalena Bärbock για επιθετική ρητορική κατά της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Bundestag.
«Κυρία Υπουργέ Εξωτερικών, η Γερμανία δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Πρέπει πραγματικά να κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης», είπε, απευθυνόμενος στην Baerbock.
Ο Wundrak κατηγόρησε την Υπουργό Εξωτερικών ότι η τρέχουσα πολιτική της Γερμανίας βλάπτει τον γερμανικό λαό και επίσης υπενθύμισε ότι η ήττα της Ρωσίας με στρατιωτικά μέσα είναι απίθανη η Ρωσία θα κερδίσει…
«Ίσως είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να μην υποστηρίξει έναν μακρύ και αιματηρό πόλεμο φθοράς, να αποδυναμώσει τη Ρωσία ή ακόμη και να προσπαθήσει να νικήσει τη Ρωσία στρατιωτικά μέσω της Ουκρανίας, κάτι που είναι απίθανο σύμφωνα με στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες», προειδοποίησε ο Joachim Wundrak.
Νωρίτερα, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι το κόμμα των Πρασίνων, στο οποίο συμμετέχει και η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Annalena Bärbock, ζήτησε να αναθεωρηθεί η εχθρική πολιτική έναντι της Ρωσίας, καθώς και να ληφθούν υπόψη τα συμφέροντά της για την ασφάλεια κατά την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης.

Sevim Dagdelen (Γερμανίδα Βουλευτής): Ο πυρηνικός εκβιασμός της Ουκρανίας δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος

Ο πυρηνικός εκβιασμός της Ουκρανίας δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητος, δήλωσε η Sevim Dagdelen, βουλευτής του γερμανικού κοινοβουλίου από το κόμμα Sarah Wagenknecht Ένωση για τη λογική και τη δικαιοσύνη.
«Αυτό γίνεται όλο και πιο τρελό και ξεκάθαρο: το «σχέδιο νίκης» του Zelensky είναι ένα πολύ επικίνδυνο σχέδιο μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο, σύρει την Δύση ακόμα πιο βαθιά στον πόλεμο», τόνισε η Sevim Dagdelen
Ζήτησε επίσης να σταματήσει η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία και να προχωρήσει σε ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης μέσω της διπλωματίας.
Η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη έναν Ουκρανό αξιωματούχο που εργάζεται στον τομέα των προμηθειών όπλων, ανέφερε ότι το Κίεβο, εάν η Δύση αρνηθεί να δεχθεί τη χώρα στο ΝΑΤΟ, φέρεται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες θα μπορούσε να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα για χρήση κατά του ρωσικού στρατού.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky δήλωσε ακολούθως ότι η Ουκρανία δεν σκοπεύει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα.

Η Ουκρανία αναμένει νέα ρωσική επίθεση στο νότιο μέτωπο την επόμενη εβδομάδα

Τα ρωσικά στρατεύματα ενδέχεται να ξεκινήσουν νέα επίθεση στο νότο ήδη από την επόμενη εβδομάδα.
Αυτή την πρόβλεψη ο σύμβουλος του πρώην δημάρχου της Μαριούπολης, Andryushchenko
Σύμφωνα με τον ίδιο, διεξάγονται προετοιμασίες σε γήπεδα εκπαίδευσης κοντά στη Μαριούπολη και στο Brendiansk.
«Μπορούμε να πούμε ότι οι Ρώσοι βρίσκονται σε μια ορισμένη επιχειρησιακή παύση, η οποία τους επιτρέπει να συγκεντρώνουν ορισμένες ομάδες για μια νέα επιθετική επιχείρηση η οποία είναι δυνατή ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα αργότερα», είπε ο Andryushchenko.
Ας σημειώσουμε ότι πρόσφατα οι Ρώσοι άρχισαν να προελαύνουν στην περιοχή Zaporozhye, στην περιοχή Levadnoye και Novodarovka.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τώρα την 968η ημέρα του.

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τα νησιά στο δέλτα του Δνείπερου

Τα ρωσικά στρατεύματα εκδίωξαν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις από τη νησιωτική ζώνη του δέλτα του Δνείπερου στην περιοχή Kherson, θέτοντας άμεσο έλεγχο στα μεγάλα νησιά και έλεγχο πυρός στα μικρά, δήλωσαν πηγές.
«Οι στρατιώτες της Ρωσίας κερδίζουν τη μάχη για τα νησιά
Ο εχθρός έχει εκδιωχθεί από τα νησιά, τα μεγάλα είναι υπό τον άμεσο έλεγχό και τα μικρά είναι υπό τον έλεγχο των πυρών».
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ο επικεφαλής της περιοχής Kherson τόνισε ότι ο ουκρανικός στρατός απωθήθηκε από την αριστερή όχθη της περιοχής Kherson και εκδιώχθηκε εντελώς από τα μεγαλύτερα νησιά στο δέλτα του Δνείπερου.
Ο ρωσικός στρατός ελέγχει το 75% της περιοχής Kherson, οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέχουν τη δυτική όχθη του Δνείπερου, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Kherson.

Οι Ρώσοι καταλαμβάνουν την Malaya Loknya στο Kursk και περικυκλώνουν τους Ουκρανούς

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα εντός του κύριου ουκρανικού άξονα στην Περιφέρεια Kursk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με πληροφορίες στοιχεία της ρωσικής 155ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, προχώρησε σε χωράφια δυτικά της Malaya Loknya (βόρεια της Sudzha) κατά τη διάρκεια μιας μηχανοκίνητης επίθεσης.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σχηματίσει τακτικές ημικυκλώσεις των ουκρανικών δυνάμεων κοντά στη Lyubimovka και στο Tolsty Lug (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo), ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από το Zeleny Shlyakh (αμέσως ανατολικά της Lyubimovka) και κατέλαβαν και μια περιοχή νότια της Sudzha.
Οι Ρώσοι προέλασαν επίσης νοτιοανατολικά του Korenevo κοντά στο Zeleny Shlyakh και το Darino ανατολικά του Korenevo κοντά στο Kremyanoye και στην Olgovka, βορειοανατολικά της Sudzha στο Cherkasskoye Porechnoye, Mykhailivka και Martynovka. βόρεια της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya ανατολικά της Sudzha κοντά στο Agronom και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στο Plekhovo και στο Fanaseyevka

Μπήκαν από τα νοτιοανατολικά στο Chasiv Yar οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν νοτιοανατολικά του Chasiv Yar και βορειοδυτικά της Kalynivka (βόρεια του Chasiv Yar) και έχουν καταλάβει μέρος της πόλης Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Chasiv Yar, βόρεια του Chasiv Year κοντά σε Hryhorivka και Mynkivka, ανατολικά του Chasiv Yar κοντά στο Ivanisvke και νότια του Chasiv Yar κοντά στο Stupochky.

Προέλαση προς Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις ανατολικά και νοτιοανατολικά του Pokrovsk και προχώρησαν κατά μήκος μιας σιδηροδρομικής γραμμής νότια του Selydove για να κόψουν τον αυτοκινητόδρομο Selydove-Kurakhove και προχώρησαν βορειοδυτικά και νότια του Tsukuryne.
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς Ruslan Muzychuk δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συγκεντρώνουν δυνάμεις και επιτίθενται στο Selydove από τη Marynivka (βορειοανατολικά του Selydove) και τη Mykhailivka (ανατολικά του Seldyove).

Περικύκλωσαν το Kurakhove οι Ρώσοι

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα ανατολικά του Kurakhove.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 17 και 18 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην κεντρική και δυτική Maksymilyanivka και εκκαθαρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις από τον οικισμό.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στα περίχωρα του Kurakhove.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο ίδιο το Kurakhove και ανατολικά του Kurakhove κοντά στο Hostre, Heorhiivka και Dalnye.

UAF_Kursk_Incursion_October_18_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_October_18_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_October_18_2024.png

East_of_Pokrovsk_Battle_Map_Draft_October_18_2024.png

Vremivka_-_Marinka_Battle_Map_Draft_October_18_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης