Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Έχουμε αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις από το Brexit στο παρελθόν - Θα επιβιώσουμε και θα ευημερήσουμε

Βρετανία: Έχουμε αντιμετωπίσει μεγαλύτερες προκλήσεις από το Brexit στο παρελθόν - Θα επιβιώσουμε και θα ευημερήσουμε
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt, τόνισε ότι οι συνέπειες για την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση μη συμφωνίας θα είναι «τρομερές»
Στο γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αντιμετωπίσει «μεγαλύτερες προκλήσεις» από το Brexit στο παρελθόν αναφέρθηκε σήμερα (21/8) ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Jeremy Hunt, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα επιβιώσει από τη διαδικασία.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο BBC Radio 4, ο βρετανός υπουργός παραδέχθηκε ότι η πιθανότητα του να μην υπάρξει συμφωνία για το Brexit «δεν είναι αμελητέα», ενώ προειδοποίησε ότι οι συνέπειες ενός «πικρού και ακατάστατου διαζυγίου» θα ήταν «τρομερές για το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Ωστόσο, ο ίδιος κατέστησε σαφές πως «όποια και αν είναι η έκβαση» των διαπραγματεύσεων, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορέσει να τη διαχειριστεί, προσθέτοντας ότι «θα βρούμε έναν τρόπο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα για να επιβιώσουμε και να ευημερήσουμε».
Παράλληλα, ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξασφαλίσει μία συμφωνία «στο τέλος», ενώ διευκρίνησε ότι «η πρόκληση που έχουμε είναι ότι στις χώρες της ΕΕ υπάρχει μία ένταση ανάμεσα στην καρδιά τους και το μυαλό τους».
«Στην καρδιά τους θέλουν να προσφέρουν στη Βρετανία μία καλή συμφωνία επειδή γνωρίζουν πόσο σημαντικοί είμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία της Ευρώπης κατά τη μεταπολεμική περίοδο», σχολίασε ο Jeremy Hunt για τις χώρες της ΕΕ, προσθέτοντας ότι «στο μυαλό τους ανησυχούν ότι αν μας δώσουν μία καλή συμφωνία θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες».
Ο βρετανός υπουργός τόνισε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση υπό την ηγεσία της Theresa May «δεν πρόκειται ποτέ να υπογράψει μία συμφωνία που δεν είναι σύμφωνη τόσο με το γράμμα όσο και το πνεύμα του δημοψηφίσματος», καθώς σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο «θα ήταν απολύτως θανατηφόρο για το Ηνωμένο Βασίλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης