Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδια στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ καταγγέλλει η Βενεζουέλα, μετά την αποκάλυψη των NYT

Σχέδια στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ καταγγέλλει η Βενεζουέλα, μετά την αποκάλυψη των NYT
«Καταγγέλλουμε τα σχέδια παρέμβασης και την υποστήριξη στρατιωτικών συνωμοτών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής
Η Βενεζουέλα κατηγορεί τις ΗΠΑ, πως επιδιώκουν να παρέμβουν στη χώρα με την υποστήριξη στρατιωτικών συνωμοσιών, μετά από το δημοσίευμα των New York Times, που αναφερόταν σε μυστικό σχέδιο ανατροπής του Nicolas Maduro, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε.
«Καταγγέλλουμε τα σχέδια παρέμβασης και την υποστήριξη στρατιωτικών συνωμοτών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Jorge Arreaza.
«Ακόμη και στα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι αποδείξεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας», πρόσθεσε ο Arreaza.
Ο Garrett Marquis, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, δεν αμφισβήτησε την απόρρητη έκθεση που δημοσιοποίησε η αμερικανική εφημερίδα αλλά δήλωσε ότι  « η πολιτική προτίμηση των ΗΠΑ για ειρηνική και ομαλή επιστροφή της Βενεζουέλας στη δημοκρατία παραμένει αμετάβλητη».
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump είχε δηλώσει το 2017, πως οι ΗΠΑ εξετάζουν όλες τις επιλογές όσον αφορά τη Βενεζουέλα, συμπεριλαμβανομένης της «στρατιωτικής».
Τα σχόλια αυτά καταδικάστηκαν έντονα από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής αλλά και από τους αντιπάλους του Maduro στη Βενεζουέλα.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Trump συνάντησαν μυστικά αντάρτες στρατιωτικούς της Βενεζουέλας για να συζητήσουν για την ανατροπή του προέδρου Nicolas Maduro αλλά τελικά αποφάσισαν να μην δώσουν συνέχεια, ανέφερε η εφημερίδα.
Οι New York Times, που βασίζονται σε αμερικανούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζουν και σε έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματούχο της Βενεζουέλας που μετείχε στις συνομιλίες, γράφουν ότι οι συζητήσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.
Εάν αποδειχθεί, η ύπαρξη παράνομου διαύλου επικοινωνίας με αντιπάλους που προετοίμαζαν πραξικόπημα θα μπορούσε να ταράξει τα νερά, δεδομένης της μακράς ιστορίας των μυστικών παρεμβάσεων των ΗΠΑ στη Λατινική Αμερική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης