Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Στο 8,14% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο δυσμενές σενάριο του stress test της EBA

tags :
Deutsche Bank: Στο 8,14% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο δυσμενές σενάριο του stress test της EBA
Ισχυρή κεφαλαιακά η Deutsche Bank με βάση τα αποτελέσματα των stress tests της EBA, στο 8,14% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
Ισχυρή κεφαλαιακά εμφανίζεται η Deutsche Bank με βάση τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοίνωσε σήμερα (2/11/2018) η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (ΕΒΑ), με τις επιδόσεις της γερμανικής τράπεζας να αποδεικνύονται καλύτερες από ό,τι προέβλεπαν οι αναλυτές. 
Ειδικότερα, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της γερμανικής τράπεζας στο δυσμενές σενάριο για το 2020 ανέρχεται στο 8,14%.
Στο βασικό σενάριο του stress test για το 2020, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της Deutsche Bank διαμορφώνεται στο 13,45%.
Υπενθυμίζεται ότι στα προηγούμενα stress tests της EBA, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της γερμανικής τράπεζας είχε διαμορφωθεί στο 7,8%.
Σημειώνεται ότι στα φετινά stress tests δεν περιλαμβάνεται ο όρος εάν «πέρασε» ή όχι μια τράπεζα, καθώς αυτά γίνονται για λόγους διαφάνειας αλλά και ελέγχου από τις αρμόδιες αρχές.
Ωστόσο, ένας δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από το 6% υποδηλώνει μια ισχυρή τράπεζα, χωρίς αυτό να αποκλείει την ανάγκη ενίσχυσης των κεφαλαίων της στο μέλλον.
Το δυσμενές σενάριο της άσκησης προβλέπει μια συνολική αποδυνάμωση του ΑΕΠ της Ευρώπης κατά 2,7% την επόμενη τριετία, άνοδο της ανεργίας στο 9,7% έως το 2020 και μέσο πληθωρισμό στο 1,7%, ενώ η συνολική πτώση τις τιμές εμπορικών ακινήτων και κατοικιών θα υποχωρήσει την τριετία κατά 20% και 19,1% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης