Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rutte (πρωθυπουργός Ολλανδίας): Ο επόμενος διοικητής της ΕΚΤ να μην είναι από το Νότο της Ευρώπης

tags :
Rutte (πρωθυπουργός Ολλανδίας): Ο επόμενος διοικητής της ΕΚΤ να μην είναι από το Νότο της Ευρώπης
Πυρά κατά της Ιταλίας, δεν έχει κάνει τίποτα για να αποφύγει τις κυρώσεις για το χρέος της τόνισε ο Rutte
Την θέση ότι ο επόμενος διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν πρέπει να προέρχεται από τον Νότο της Ευρώπης διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Mark Rutte, ο οποίος μάλιστα εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της ιταλικής κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά της.
Αν και ο Rutte υποστήριξε πως η διαδοχή του Mario Draghi στην ΕΚΤ δεν είναι θέμα της παρούσης στιγμής, η επισήμανση του ότι ο επόμενος διοικητής δεν πρέπει να είναι από τον ευρωπαϊκό νότο, ενδεχομένως να αφορά τους δύο υποψήφιους Benoit Coeure και Francois Villeroy de Galhau που προέρχονται από τη Γαλλία.
Μάλιστα ο Rutte εξαπολύει τα πυρά του και κατά της ιταλικής κυβέρνησης του Giuseppe Conte, υπογραμμίζοντας πως δεν κάνει αυτά που πρέπει, προκειμένου να σταθεροποιήσει τα δημοσιονομικά της.
«Δεν έχω δει τίποτα από την πλευρά της Ιταλίας που να δείχνει ότι μπορεί να αποφύγει τις κυρώσεις για το χρέος της» είπε ο Rutte, ο οποίος κάλεσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρέμβει προκειμένου να αναγκάσει την Ιταλία να κάνει τις δέουσες αλλαγές στον προϋπολογισμός της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης