Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed (ΗΠΑ): Στα 130,2 τρισ. δολ. ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών το 2020 – Κέρδη από μετοχές και ακίνητα

Fed (ΗΠΑ): Στα 130,2 τρισ. δολ. ο πλούτος των αμερικανικών νοικοκυριών το 2020 – Κέρδη από μετοχές και ακίνητα

Μέσω της αγοράς μετοχών προστέθηκαν 4,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών το τέταρτο τρίμηνο και η άνοδος στην αγορά ακινήτων συνεισέφερε κατά 900 δισεκατομμύρια δολάρια

Σχετικά Άρθρα
Αύξηση – ρεκόρ στα περιουσιακά τους στοιχεία κατέγραψαν τα νοικοκυρια στις ΗΠΑ που είδαν την αξία τους να διαμορφώνεται στα 130,2 τρισ. δολ. σύμφωνα με έκθεση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας Fed, καθώς τα χαμηλά επιτόκια και τα τεράστια δημοσιονομικά μέτρα τόνωσης της οικονομίας «απορρόφησαν» τις συνέπειες από την υγειονομική κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 το οποίο επικαλείται στα στοιχεία της έκθεσης.

Μετοχές και ακίνητα

Οι αυξανόμενες αγορές μετοχών και η πορεία της αγοράς πρόσθεσαν 4,9 τρισεκατομμύρια δολάρια στα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών κατά το τέταρτο τρίμηνο και από τις αυξανόμενες αξίες στην αγορά ακινήτων προστέθηκαν περίπου 900 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση.
Τα υπόλοιπα σε μετρητά και καταθέσεις ταμιευτηρίου αυξήθηκαν κατά 642,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, στο ύψος ρεκόρ των 14,1 τρισ. δολαρίων.
Ο πλούτος των νοικοκυριών αυξήθηκε 12 τρισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση και οι καταναλωτές αποπλήρωσαν χρέος πιστωτικών καρτών ύψους 118,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων .

Το διάστημα

Η έκθεση καλύπτει την περίοδο Οκτωβρίου - Δεκεμβρίου, όταν εκατομμύρια Αμερικανοί εκτός εργασίας είχαν αρχίσει να εξαντλούν τα επιδόματα ανεργίας τους, η αύξηση της απασχόλησης είχε επιβραδυνθεί και τα κρούσματα αυξήθηκαν και πριν από οποιαδήποτε από τις επιπτώσεις του πακέτου μέτρων από πανδημία 892 δισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε την τελευταία εβδομάδα του έτους γίνει αισθητή.

Το χρέος

Συνολικά, το χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε το τέταρτο τρίμηνο με ετήσιο ρυθμό 6,5% σε σύγκριση με αύξηση 5,7% το τρίτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν τα στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με την έκθεση της Fed.
Το συνολικό ύψος των στεγαστικών δανείων έφτασε τα 10,9 τρισεκατομμύρια δολάρια για το 2020, σύμφωνα με την έκθεση.
Το χρέος σε πιστωτικές διαμορφώθηκε στα 974,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.
Το μη χρηματοοικονομικό χρέος των επιχειρήσεων αυξήθηκε με ρυθμό 0,8% σε ετήσια βάση, από 0,5% το προηγούμενο τρίμηνο, ενώ ο κρατικός δανεισμός αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 10,9% έναντι 9,1% το προηγούμενο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης