Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Πιέσεις από κράτη – μέλη για άνοιγμα των συνόρων σε επισκέπτες από τρίτες χώρες

ΕΕ: Πιέσεις από κράτη – μέλη για άνοιγμα των συνόρων σε επισκέπτες από τρίτες χώρες
Το αίτημα για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών από τρίτες χώρες προέρχεται από κράτη η οικονομία των οποίων εξαρτάται από τα τουριστικά έσοδα, σύμφωνα με το Bloomberg
Σχετικά Άρθρα
Τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για τους επισκέπτες από τρίτες χώρες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση διεκδικούν οι κυβερνήσεις κρατών – μελών των οποίων οι εθνικές οικονομίες εξαρτώνται από τον τουρισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021.
Η Ε.Ε. επέβαλε συνολική απαγόρευση σε όλα τα μη αναγκαία ταξίδια από τις περισσότερες χώρες του κόσμου τον περασμένο Μάρτιο.
Και παρότι το μέτρο άρχισε να χαλαρώνει το περσινό καλοκαίρι, η επιδείνωση της επιδημιολογική εικόνας σε πολλά μέρη του κόσμου σημαίνει ότι σήμερα ταξιδιώτες από μόλις επτά χώρες γίνονται δεκτοί στην Ε.Ε.

Εμβολιασμοί

Όμως, με τον ρυθμό των μαζικών εμβολιασμών να επιτείνεται, ορισμένα κράτη θέλουν να υιοθετήσουν ένα πιο στοχοθετημένο καθεστώς ταξιδιωτικών περιορισμών προκειμένου να βοηθήσουν στην τόνωση της οικονομικής ανάκαμψης, ανέφεραν διπλωμάτες με γνώση των συζητήσεων τους οποίους επικαλείται το δημοσίευμα του πρακτορείου.

Νέο σύστημα

Οι κυβερνήσεις θέλουν να μεταβούν σε ένα σύστημα που επιτρέπει στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με βάση το εάν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, έχουν αναρρώσει από αυτόν ή έχουν αρνητικά τεστ ταχείας διάγνωσης – πρόκειται για ένα παρόμοιο καθεστώς με αυτό που έχει προταθεί για εσωτερικά ταξίδια στην ΕΕ.

Βρετανία

Ορισμένα κράτη αναπτύσσουν ήδη μονομερώς σχέδια για να ανοίξουν ξαενά τα συνορά τους για επισκέπτες εκτός ΕΕ, ιδίως ταξιδιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit, ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει μια συντονισμένη προσέγγιση – με αιχμή και την καθιέρωση και εφαρμογή του πιστοποιητικού εμβολιασμού.
Το ζήτημα αναμένεται να συζητηθεί από τους Ευρωπαίους ηγέτες στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης