Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Τουρκία σχεδιάζει να πάει στο φεγγάρι ως το 2023

Η Τουρκία σχεδιάζει να πάει στο φεγγάρι ως το 2023
Σύμφωνα με το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα, η Τουρκία θα στείλει μια μη επανδρωμένη αποστολή στο Φεγγάρι ως το 2023
Σχετικά Άρθρα

Επιτυχημένη ήταν σύμφωνα με την Τουρκία η πρώτη προσπάθεια εκτόξευσης του υβριδικού κινητήρα του διαστημικού σκάφους που σχεδιάζει να στείλει στο φεγγάρι η Άγκυρα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, που επικαλείται δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Τεχνολογίας και Βιομηχανίας, Mustafa Varank η πρώτη δοκιμή έγινε στην περιοχή Σιλέ της Κωνσταντινούπολης και ήταν απόλυτα επιτυχής.
Όπως ανέφερε, ο κινητήρας πυροδοτήθηκε δύο φορές με επιτυχία και η πυροδότηση αφορούσε το σύστημα κατακόρυφης πρόωσης(SORS).
Σύμφωνα με το Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα, η Τουρκία θα στείλει μια μη επανδρωμένη αποστολή στο Φεγγάρι ως το 2023.
«Σήμερα παρατηρήσαμε δύο αναφλέξεις. Η μία ήταν η ανάφλεξη του κινητήρα του πυραύλου 635, ο οποίος πιθανώς θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται τον επόμενο μήνα και η δεύτερη δοκιμή ανάφλεξης ενός μικρότερου κινητήρα που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε στη σεληνιακή αποστολή, στο διάστημα", δήλωσε ο Varank.
Την υβριδική μηχανή, σχεδίασε και υλοποίησε η εταιρεία Delta V, η οποία είναι θυγατρική της κρατικής SSB. Σύμφωνα με τον Varank, η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατότητες των εταιρειών της για την υλοποίηση του εγχειρήματος.
O γενικός διευθυντής της Delta V, Arif Karabeyoglu, ανέφερε ότι οι δοκιμές θα συνεχιστούν θα συνεχιστούν με εντατικότερους ρυθμούς ενώ τα τεστ που θα ακολουθήσουν θα είναι εκατοντάδες προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης