Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ των μαθημάτων σε ανοιχτούς χώρους

Γερμανία: Υπέρ των μαθημάτων σε ανοιχτούς χώρους

Ήδη κάποια σχολεία έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα εκτός των αιθουσών

Εν όψει του επαπειλούμενου νέου κλεισίματος των σχολείων λόγω του τροποποιημένου νόμου για την προστασία των λοιμώξεων, πολιτικοί διαφόρων κομμάτων ζητούν να γίνονται περισσότερο μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους όπως είναι τα πάρκα και οι σχολικές αυλές.
«Τα μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ή η περαιτέρω μείωση του μεγέθους των σχολικών τάξεων πρέπει να εξετασθούν (ως εναλλακτικές λύσεις) πριν κλείσουμε ξανά τα σχολεία. Τα παιδιά και οι έφηβοι έχουν εξαντληθεί από την πανδημία. Επιπλέον, η περίοδος των διακοπών ξεκινά τον Ιούνιο. Θα ήταν καταστροφή αν τα παιδιά δεν μπορούν ενδεχομένως να πάνε μετά τις διακοπές τους στους παιδικούς σταθμούς ή στο σχολείο», είπε ο αρμόδιος για θέματα οικογενειακής πολιτικής την κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Marcus Weinbergστην εφημερίδα Bild.

Να ανακτήσουν τα παιδιά το δικαίωμα στην εκπαίδευση

Η αναπληρώτρια πρόεδρος της Φιλελεύθερου κόμματος FDP Katja Suding τάσσεται επίσης υπέρ των μαθημάτων σε εξωτερικούς χώρους: «Υποστηρίζω όλα τα λογικά μέτρα που καθιστούν δυνατή τη διδασκαλία με φυσική παρουσία, επειδή τα παιδιά μας πρέπει επιτέλους να ανακτήσουν το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους είναι εξίσου σκόπιμα, όπως και τα φίλτρα καθαρισμού του αέρα και τα άλλα μέτρα υγιεινής εντός των αιθουσών», είπε στην ίδια εφημερίδα.
Η Barbel Bas, αναπληρώτρια επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD διατύπωσε την ίδια άποψη στην Bild: «Η επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι υπαίθριες δραστηριότητες είναι ασφαλέστερες από τις δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους. Επομένως, η δυνατότητα να γίνονται μαθήματα σε εξωτερικούς χώρους ακούγεται καλή και αξιοποιείται ήδη με πρωτοβουλία ορισμένων σχολείων όταν ο καιρός είναι καλός».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης