Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street - Στο επίκεντρο πανδημία και μάκρο - Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow Jones

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street - Στο επίκεντρο πανδημία και μάκρο - Νέα ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Dow Jones

Συνεχίζει ανοδικά η Wall Street

Σχετικά Άρθρα

Με κέρδη έκλεισαν σήμερα 12/8 και οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street μετά από μια συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από έντονη μεταβλητότητα και εναλλαγή προσήμων.
S&P 500 και Dow Jones σημείωσαν νέο ιστορικό υψηλό για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και την ανεργία στις ΗΠΑ.
Αύξηση 7,8% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για αύξηση κατά 7,3%, κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI), δεύτερος σημαντικότερος δείκτης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Σε μηνιαία βάση σε σχέση με τον Ιούνιο, ο PPI σημείωσε αύξηση 1%, έναντι προβλέψεων για αύξηση 0,6%.
Ο αντίστοιχος δομικός PPI, από τον οποίο εξαιρούνται οι εξαιρετικά ευμετάβλητες τιμές στα τρόφιμα και την ενέργεια, κατέγραψε άνοδο 6,2% σε ετήσια βάση (έναντι προβλέψεων για αύξηση 5,6%), ενώ σε μηνιαία κινήθηκε ανοδικά κατά 1% (έναντι συγκλινουσών προβλέψεων για αύξηση 0,6%).
Οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ υποχώρησαν για τρίτη συναπτή εβδομάδα στο 7ήμερο που τελείωσε την περασμένη Παρασκευή, δείχνοντας μια σταθερή τάση ανάκαμψης της αγοράς εργασίας στη χώρα.
Στο σύνολό τους, οι νέες αιτήσεις την εβδομάδα που τελείωσε στις 7 Αυγούστου έφθασαν τις 375.000, μειωμένες κατά 12.000 σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό μία εβδομάδα νωρίτερα.
Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις σε όλη τη χώρα υποχώρησαν στα 2,9 εκατ. την εβδομάδα που τελείωσε στις 31 Ιουλίου.
Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχωρούν γενικά από τις αρχές του έτους, καθώς η αναθέρμανση της οικονομικής δραστηριότητας μετά την κρίση του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει αριθμό - ρεκόρ ανοιγμάτων για νέες θέσεις εργασίας.
Μολονότι ο αριθμός θεωρείται ευρέως ότι θα συνεχίσει να μειώνεται για το υπόλοιπο του έτους, η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού αποτελεί κίνδυνο για τον ρυθμό της ανάκαμψης.

Ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο +0,04% στις 35.499,85 μονάδες
Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε +0,3% στις 4.460,83 μονάδες
Ο δείκτης Nasdaq σημείωσε κέρδη +0,33% στις 14.816,26 μονάδες.

Η ανακοίνωση εταιρικών αποτελεσμάτων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού συνεχίζεται με την EBay να ανακοινώνει έσοδα ελαφρώς καλύτερα του αναμενόμενου για το β' τρίμηνο, ενώ και τα προσαρμοσμένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας για το β' τρίμηνο ανήλθαν σε 10,73 δισ. δολάρια, από 746 εκατ. δολάρια την αντίστοιχη περιόδο το 2020. "

H Palantir Technologies ανακοίνωσε έσοδα τριμήνου υψηλότερα των εκτιμήσεων και προέβλεψε ότι οι πωλήσεις στο τρέχον τρίμηνο θα διαμορφωθούν υψηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων σύναψε περισσότερες συμβάσεις λογισμικού με επιχειρήσεις και κυβερνητικές υπηρεσίες.
Η Palantir αναμένει τα έσοδα γ΄ τριμήνου να διαμορφωθούν στα 385 εκατ. Δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 376,1 εκατ. δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 376 εκατ. Δολάρια στο β΄ τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, από τα σχεδόν 252 εκατ. δολάρια πριν από ένα χρόνο.

Διεύρυνε το ρεκόρ του ο Stoxx 600

Με ήπια κέρδη την τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και η αισιοδοξία σχετικά με τον ρυθμό εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρώπη ενίσχυσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομική ανάκαμψη και ο Stoxx 600 έκλεισε ανοδικά για 9η σερί συνεδρίαση.
O πανευρωπαϊκός Stoxx 600 πρόσθεσε 0,11% στις 474,84 μονάδες, σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται κατά 1,2% και να ηγείται των κερδών, ενώ ο κλάδος βασικών πόρων υποχώρησε κατά 1,3% καταγράφοντας τις μεγαλύτερες απώλειες.
Στα επιμέρους ταμπλό, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,7% στις 15.937,51 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε κατά 0,36% στις 6.882,47 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημείωσε απώλειες της τάξης του 0,37% στις 7.193,23 μονάδες.
Η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου αναπτύχθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιούνιο, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών για τον κορωνοϊό οδήγησε σε ανανέωση της ισχύος του τομέα υπηρεσιών.
Το ΑΕΠ αναπτύχθηκε 1%, περισσότερο από το 0,8% που προβλεπόταν από τους οικονομολόγους, τόνισε η στατιστική υπηρεσία ONS.
Με τον ρυθμό αυτό, η ανάπτυξη του ΑΕΠ ανήλθε στο 4,8% για το β΄ τρίμηνο, κοντά στο 5% που προέβλεψε την προηγούμενη εβδομάδα η ΒοΕ.
Η κατακόρυφη ανάκαμψη από τη χειρότερη ύφεση εδώ και τρεις αιώνες, έχει αφήσει την οικονομία 2,2% χαμηλότερη σε σχέση με πριν από τα lockdowns.
Οι οικονομολόγοι δηλώνουν ότι οι υπηρεσίες υγείας και η αναβίωση του κλάδου φιλοξενίας ήταν οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης τον Ιούνιο.
Οι συνολικές εξαγωγές αγαθών, εξαιρουμένων των πολύτιμων μετάλλων, μειώθηκαν 2,2% τον Ιούνιο, εξαιτίας της πτώσης 5,6% των εξαγωγών στις χώρες εκτός ΕΕ, κυρίως εξαιτίας της πτώσης για φαρμακευτικά προϊόντα και αυτοκίνητα.
Η βρετανική ασφαλιστική Aviva σημειώνει άνοδο 1,8%, μετά την ανακοίνωση για επιστροφή κεφαλαίου τουλάχιστον 4 δισ. στερλινών στους μετόχους.
H μετοχή του ομίλου Zurich Insurance ενισχύεται κατά 2,2% ύστερα από την ανακοίνωση των οικονομικών επιδόσεων πρώτου εξαμήνου.
Στον αντίποδα, πτώση 6,1% σημειώνει η μετοχή της Rio Tinto.Η ολλανδική τράπεζα Rabobank ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 2,16 δισ. Ευρώ στο α΄ εξάμηνο του 2021, καθώς η οικονομική ανάκαμψη βοήθησε ώστε να αποδεσμεύσει προηγούμενες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια.
Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σχεδόν 10 φορές υψηλότερα από το προηγούμενο έτος, όταν η πανδημία οδήγησε τη συνεταιριστική τράπεζα να εξοικονομήσει πάνω από 1,4 δισ, ευρώ για επισφαλή δάνεια.
Στο α΄ εξάμηνο του έτους απελευθερώθηκαν 274 εκατ. Ευρώ σε προβλέψεις, καθώς η οικονομία ανέκαμψε από την ύφεση του κορονοϊού.
Η Rabobank, γνωςτής κυρίως για τα αγροτικά της δάνεια, δήλωσε πως το χαρτοφυλάκιο στεγαστικών της δανείων παραμένει το μεγαλύτερο στην Ολλανδία, με μερίδιο αγοράς 23% της νέας παραγωγής.
Οι καταθέσεις αυξήθηκαν κατά 4% καθώς τα lockdowns αύξησαν τις καταθέσεις από καταναλωτές και επιχειρήσεις.
Ο γερμανικός όμιλος καταναλωτικών ειδών Henkel, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις στο σύνολο της χρήσης, καθώς οι δραστηριότητες ανέκαμψαν υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα στο α΄ εξάμηνο του 2021.
Η Henkel τόνισε ότι αναμένει τώρα οι πωλήσεις για το 2021 να αυξηθούν κατά 6%-8% σε οργανική βάση, έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 4%-6%, ενώ επιβεβαίωσε ότι αναμένει τα κέρδη ανά προνομιούχα μετοχή να αυξηθούν κατά υψηλό μονοψήφιο ποσοστό μέχρι 15%.
Οι πωλήσεις β΄ τριμήνου αυξήθηκαν σε οργανική βάση κατά 15% στα 4,96 δισ. Ευρώ, οριακά χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 4,98 δισ. ευρώ.
Η Deutsche Telekom αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για τις προοπτικές κερδοφορίας, για δεύτερη φορά φέτος, και ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων, παρά το ότι το ασθενέστερο δολάριο επηρέασε τα δημοσιευμένα μεγέθη.
Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών, της οποίας οι δραστηριότητες εκτείνονται σε ΗΠΑ, Ευρώπη και στη γερμανική εγχώρια αγορά, αναμένει τώρα ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη θα διαμορφωθούν στα 37,2 δισ. ευρώ αυτό το έτος, υψηλότερα από 200 εκατ. Ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
"Κάθε τομέας του ομίλου, κατέγραψε αύξηση στα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου του έτους, συνεχίζοντας έτσι την αναπτυξιακή ιστορία του ομίλου”, ανέφερε σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges.
Τα δημοσιευμένα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 1,7% στο τρίμηνο και τα προσαρμοσμένα EBITDA μετά τη μείωση των μισθώσεων μειώθηκαν κατά 4,2%.
Εάν συμπεριληφθούν τα έκτακτα, τα έσοδα σημειώνουν άνοδο 6,8% και τα προσαρμοσμένα EBITDA κατά 1,1% σε οργανική βάση.

Ήπιες πιέσεις στην Ασία

Ήπια πτώση κατέγραψαν οι αγορές της Ασίας, με τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ να περιορίζουν τις πιέσεις που δέχονται οι αγορές λόγω της ανησυχίας για την πανδημία της covid-19.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση -0,2% στις 28.015 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση -0,8 στις 26.442μονάδες.
Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κατέγραψε απώλειες -0,22% στις 3.524 μονάδες.
Ο Asia Dow υποχώρησε -0,4% στις 3.912 μονάδες.
Ο Sensex κατέγραψε άνοδο +0,6% στις 54.851 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης