Τελευταία Νέα
Διεθνή

Jinping: Η Κίνα δεν θα εισβάλει ούτε θα εκφοβίσει άλλες χώρες, δεν θέλουμε ηγεμονικό ρόλο

Jinping: Η Κίνα δεν θα εισβάλει ούτε θα εκφοβίσει άλλες χώρες, δεν θέλουμε ηγεμονικό ρόλο
Η ομιλία του Xi προβλήθηκε λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden χαρτογράφησε μια νέα εποχή ανταγωνισμού

Ο πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping υπογράμμισε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι το Πεκίνο έχει ειρηνικούς σκοπούς στις διεθνείς σχέσεις του και δεν θα επιδιώξει ποτέ ούτε να εισβάλει ούτε να εκφοβίσει άλλες χώρες ούτε να αποκτήσει ηγεμονικό ρόλο.
Η ομιλία του Xi προβλήθηκε λίγη ώρα αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden χαρτογράφησε μια νέα εποχή ανταγωνισμού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ουάσινγκτον δεν επιδιώκει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο.
Ο πρόεδρος Σι δεσμεύτηκε ότι η Κίνα θα σταματήσει να κατασκευάζει μονάδες παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του αγώνα της κατά της κλιματικής αλλαγής.
Η χώρα του «θα εντείνει τη στήριξή της σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες, για να δώσει ώθηση στην πράσινη ενέργεια», πρόσθεσε στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, απαντώντας έτσι στα αιτήματα πολλών οργανισμών προστασίας του περιβάλλοντος.
Ο Xi Jinping επανέλαβε ότι η δέσμευση του Πεκίνου είναι να πετύχει ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα «πριν από το 2060».
Όσον αφορά την πανδημία, ο Xi Jinping είπε ότι στόχος είναι να παράσχει η Κίνα 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την Covid-19 σε όλον τον κόσμο μέχρι τα τέλη του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης