Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson & Johnson: «Σπάει» σε δύο εταιρείες - Η μετοχή στο +3%

Johnson & Johnson: «Σπάει» σε δύο εταιρείες - Η μετοχή στο +3%
Σε δύο εταιρείες διαχωρίζει τις δραστηριότητές της η Johnson & Johnson
Σχετικά Άρθρα
Σε δύο εισηγμένες εταιρείες θα διαχωρίσει τις δραστηριότητές της η Johnson & Johnson, με τη μετοχή της προσυνεδριακά να ενισχύεται 3% στο NYSE.
Η μία εταιρεία θα επικεντρώνεται σε καταναλωτικά προϊόντα, όπως η πούδρα και προϊόντα περιποίησης δέρματος Aveeno, Neutrogena και Listerine το οποίο θα αναλάβει και τη δικαστική διαμάχη για το ταλκ, και η άλλη σε συνταγογραφούμενα φάρμακα και ιατρικές συσκευές.
Η J&J ευλεπιστεί να ολοκληρώσει τον διαχωρισμό σε ορίζοντα 18 έως 24 μηνών.
Μετά τον προγραμματισμένο διαχωρισμό, η νέα Johnson & Johnson θα παραμείνει η μεγαλύτερη και πιο ποικιλόμορφη εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως, ο κ. Alex Gorsky θα υπηρετήσει ως Εκτελεστικός Πρόεδρος της Johnson & Johnson, ενώ τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου θα αναλάβει ο κ. Joaquin Duato.
Ο κ. Duato θα εξακολουθήσει να ηγείται της νέας Johnson & Johnson μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου διαχωρισμού.


Το τμήμα "Υγεία των καταναλωτών" εμπορεύεται προϊόντα ευρύτερης κατανάλωσης όπως οι επίδεσμοι Band-Aid, οι κρέμες για το δέρμα Neutrogena, πούδρα ταλκ για μωρά ή το Tylenol, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό.
Είχε κύκλο εργασιών 3,7 δισεκ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, σχεδόν το 16% των συνολικών εσόδων της J&J.
Οι υπόλοιπες δραστηριότητες του ομίλου, όπως η παραγωγή και η πώληση ιατρικού εξοπλισμού, φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή και εμβόλια, κυρίως το μονοδοσικό κατά της Covid-19, θα σχηματίσουν τη δεύτερη εταιρία.
Αυτά τα τμήματα απέφεραν έσοδα σχεδόν 20 δισεκ. δολαρίων από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης