Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θέτει σε μέγιστη επιφυλακή το πυρηνικό της οπλοστάσιο - Έτοιμος και ο διηπειρωτικός πύραυλος «Sarmat»

Η Ρωσία θέτει σε μέγιστη επιφυλακή το πυρηνικό της οπλοστάσιο  - Έτοιμος και ο διηπειρωτικός πύραυλος «Sarmat»
Όλα τα ρωσικά πυρηνικά στρατηγικά όπλα είναι έτοιμα για πολεμική χρήση
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία θέτει σε μέγιστη ετοιμότητα τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς κλιμακώνεται δραματικά η ένταση με τη Δύση.
Ο Valery Gerasimov, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ανακοίνωσε ότι όλα τα ρωσικά πυρηνικά στρατηγικά όπλα είναι έτοιμα για πολεμική χρήση, σύμφωνα με το ρωσικό δίκτυο avia.pro.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο βαθμός ετοιμότητας των συγκεκριμένων όπλων είναι 95%, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος για τη λειτουργία τους εάν και εφόσον δοθεί η σχετική εντολή.

Έτοιμος και ο «Sarmat»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, προ ημερών ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Sergei Ryabkov δήλωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο μίας νέας κρίσης τύπου Κούβας.
«Οι σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να φθάσουν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962, αλλά υπάρχει χρόνος να συμφωνήσουμε σε μια λογική βάση για την μη διεύρυνση του NATO»
Στον οπλισμό της Ρωσίας έχει συμπεριληφθεί και ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος «Sarmat», «ο οποίος στη Δύση έχει ήδη ονομαστεί «Satan-2» για την εξαιρετικά καταστροφική του δύναμη και την αδυναμία αντιμετώπισης ενός χτυπήματος».
nuk.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης