Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Γιατί ο Biden χάνει τη μάχη του πληθωρισμού - «Έκρηξη» των τιμών σε βενζίνη και φυσικό αέριο

ΗΠΑ: Γιατί ο Biden χάνει τη μάχη του πληθωρισμού -  «Έκρηξη» των τιμών σε βενζίνη και φυσικό αέριο
Η δυνατότητα του Αμερικανού προέδρου να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση μειώνεται ραγδαία
Σχετικά Άρθρα

Ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα πρόκειται να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος Biden, καθώς η μέση τιμή της βενζίνης εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά ετών, σύμφωνα με νέα δεδομένα για την αγορά καυσίμων, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας AAA.
Για αυτήν την εποχή του χρόνου, οι εποχιακές τάσεις δείχνουν ότι οι τιμές είναι οι υψηλότερες από το 2013.

  • Παρά την προσπάθεια του Biden να μειώσει το αυξανόμενο κόστος των καυσίμων η ΑΑΑ ανέφερε ότι η κανονική βενζίνη στην αντλία αυξήθηκε στα 3.423 δολάρια το γαλόνι, ένα υψηλό επίπεδο tim;vn που οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν δει από τον Σεπτέμβριο του 2014.
  • Οι τιμές του αργού αυξάνονται εν μέσω ενδείξεων πληθωρθσμού στη ζήτηση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) καθώς η ζήτηση υπερβαίνει τις προμήθειες σε ορισμένες αγορές.
  • Καθώς η ένταση με τη Ρωσία για την Ουκρανία επιτείνεται, ο γεωπολιτικός κίνδυνος αυξάνεται και έχει ωθήσει τις τιμές του Brent πάνω από 92 δολάρια το βαρέλι.


Στο ναδίρ τα αποθέματα

«Έχοντας υπολογίσει την τιμά του αργού στα 80 δολάρια αργό και περίπου 3,30 δολάρια βενζίνη, η βενζίνη άνω των 3,40 δολαρίων θα αυξήσει την πίεση» στον Biden, δήλωσε στο Bloomberg ο Paul Horsnell, επικεφαλής της έρευνας εμπορευμάτων της Standard Chartered.
Dhme;ivse ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να καθυστερήσει προχωρήσει στη χρήση των εγχώριων αποθεμάτων οι εντάσεις με τη Ρωσία αυξηθούν.
Το πρόβλημα για τον Μπάιντεν τώρα είναι ότι τα στρατηγικά αποθέματα βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2002...

Τα στρατηγικά αποθέματα

Αλλά ίσως ακόμη μια ακόμη καταφυγή στα στρατηγικά αποθέματα δεν θα λειτουργήσει αυτή τη φορά, καθώς futures αργού δείχνουν σημαντικά υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου στην αντλία τους επόμενους μήνες.
Οι λιανικές τιμές φυσικού αερίου στην αντλία για αυτήν την εποχή ήταν υψηλότερες μόνο το 2012 και το 2013... και ακόμη και τότε, ήταν μόνο οριακά υψηλότερες. Δεδομένου του παραπάνω διαγράμματος, είμαστε σε καλό δρόμο για την καταγραφή εποχιακών τιμών..
Καθίσταται προφανές ότι η ικανότητα του Biden να επηρεάζει τις τιμές των καυσίμων μειώνεται ραγδαία.
Ο OPEC+ απέρριψε το αίτημά του για ταχεία αύξηση της προσφοράς, χαρακτηριστά.

Εισόδημα και ενδιάμεσες εκλογές

Έτσι, ο πληθωρισμός διαχέεται σε όλη την οικονομία καθώς οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν τις υψηλότερες τιμές των τροφίμων σε μια δεκαετία και αναμένεται αυτές να ωθηθούν περαιτέρων ανοδικά ώς την άνοιξη
Ο Biden χάνει τον πόλεμο κατά του πληθωρισμού, καθώς η αυξανόμενη δυσαρέσκεια για αυτήν την κυβέρνηση θα αναγκάσει τα νοικοκυριά να ψηφίσουν με άδεια τσέπη στις ενδιάμεσες εκλογές του φετινού φθινοπώρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης