Διεθνή

Von der Leyen (Κομισιόν): Εμπάργκο σε προϊόντα και μη πρόσβαση σε διεθνείς χρηματαγορές οι κυρώσεις στη Ρωσία

Von der Leyen (Κομισιόν): Εμπάργκο σε προϊόντα και μη πρόσβαση σε διεθνείς χρηματαγορές οι κυρώσεις στη Ρωσία
Αδυναμία της Ρωσίας η εξάρτηση της από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν
Σχετικά Άρθρα

Σε μια πρώτη αποκάλυψη των κυρώσεων που θα επιβληθούν στη Ρωσία σε περίπτωση που αυτή εισβάλλει στην Ουκρανία προχώρησε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.
Σε δηλώσεις της στη γερμανική κρατική τηλεόραση ARD, η von der Leyen είπε πως μεταξύ άλλων οι κυρώσεις αυτές προβλέπουν την αποκοπή της Ρωσίας από τις διεθνείς χρηματαγορές και την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές προϊόντων.
«Η Ρωσία ουσιαστικά θα αποκοπεί από τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.
Κυρώσεις θα επιβληθούν σε όλα τα προϊόντα που παράγουμε και τα οποία η Ρωσία έχει ανάγκη για να εκσυγχρονίσει και να διαφοροποιήσει την οικονομία της» είπε η πρόεδρος της Κομισιόν, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις θα επιβληθούν μόνο εφόσον η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.
«Η κίνηση της επιβολής κυρώσεων είναι τόσο τεράστια και έχει τόσες επιπτώσεις που γνωρίζουμε ότι πάντα πρέπει να δίνουμε στη Ρωσία μια ευκαιρία να επιστρέψει στη διπλωματία και το τραπέζι των διαπραγματεύσεων» επισήμανε η von der Leyen, αναφέροντας πως η εξάρτηση της Ρωσίας από τις εξαγωγές ορυκτών καυσίμων αποτελεί την αδυναμία της.
«Αποτελούν τα δύο τρίτα των εξαγωγών της και ο μισός προϋπολογισμός της Ρωσίας προέρχεται από αυτές» τόνισε η von der Leyen, υποστηρίζοντας πως η Ρωσία πρέπει να εκσυγχρονίσει την οικονομία της και «αυτό ακριβώς δεν θα είναι πλέον εφικτό», αν της επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης