Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας προαναγγέλλει η ΕΕ - Σε άνευ προηγουμένου απομόνωση η Μόσχα

Πρωτοφανείς κυρώσεις κατά της Ρωσίας προαναγγέλλει η ΕΕ - Σε άνευ προηγουμένου απομόνωση η Μόσχα
Οι 27 ηγέτες θα συζητήσουν «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα που θα επιβάλλουν τεράστιες και σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία»
Σχετικά Άρθρα
Την επιβολή πρωτοφανών και σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία προανήγγειλαν η πρόεδρος της Κομισιόν Ursula von der Leyen, o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Josep Borrell, o οποίος έκανε λόγο για πρωτοφανή απομόνωση της Μόσχας.
«O Putin έφερε τον πόλεμο στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν.

ΕΕ: Αδικαιολόγητη επίθεση - Θα λογοδοτήσει ο Putin

Την «αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία» καταδίκασαν νωρίτερα με κοινή ανάρτησή τους στο Twitter η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel.
«Καταδικάζουμε σθεναρά την αδικαιολόγητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Σε αυτές τις σκοτεινές ώρες, οι σκέψεις μας είναι στην Ουκρανία και στις αθώες γυναίκες, άνδρες και παιδιά καθώς αντιμετωπίζουν αυτήν την απρόκλητη επίθεση και φοβούνται για τη ζωή τους. Το Κρεμλίνο θα λογοδοτήσει», ανέφεραν οι επικεφαλής της ΕΕ, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατά τη σημερινή έκτακτη Σύνοδο Κορυφής οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αποφασίσουν το δεύτερο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Δεύτερο πακέτο κυρώσεων

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει νέες «τεράστιες και αυστηρές» κυρώσεις στη Ρωσία», όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση von der Leyen - Michel.
Οι ηγέτες της ΕΕ πρόκειται να συναντηθούν στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που ανακοινώθηκε την Τετάρτη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε μια πρώτη σειρά κυρώσεων την Τετάρτη, μετά την αναγνώριση της ανεξαρτησίας από τον Putin για τις αποσχισθείσες επαρχίες Λουχάνσκ και Ντόνετσκ.
Οι 27 ηγέτες θα συζητήσουν «περαιτέρω περιοριστικά μέτρα που θα επιβάλλουν τεράστιες και σοβαρές συνέπειες στη Ρωσία για τη δράση της, σε στενό συντονισμό με τους διατλαντικούς εταίρους μας», δήλωσαν οι Michel και von der Leyen.
Αυτό το νέο πακέτο κυρώσεων θα εγκριθεί «γρήγορα», πρόσθεσαν.
Οι ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ καταδίκασαν σθεναρά την «άνευ προηγουμένου στρατιωτική επίθεση».
«Με τις απρόκλητες και αδικαιολόγητες στρατιωτικές της ενέργειες, η Ρωσία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και υπονομεύει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα», πρόσθεσαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης