Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει +17% το χρηματιστήριο της Μόσχας - Κέρδη για το ρούβλι, με το βλέμμα στην κεντρική τράπεζα

Ανακάμπτει +17% το χρηματιστήριο της Μόσχας - Κέρδη για το ρούβλι, με το βλέμμα στην κεντρική τράπεζα
H κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είναι πιθανό να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων
Σχετικά Άρθρα
Ανακάμπτει το ρούβλι από τα ιστορικά χαμηλά που σημείωσε την Πέμπτη, όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ενώ οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημειώνουν ραγδαία ανάκαμψη, μετά τη μεγαλύτερη πτώση όλων των εποχών.
Κανένα ρωσικό περιουσιακό στοιχείο δεν έμεινε αλώβητο από το sell off της Πέμπτης.
Οι μάχες συνεχίστηκαν την Παρασκευή.
Το ρούβλι σημείωσε άνοδο 2,3% έναντι του δολαρίου στις 83,30 μονάδες, από το ιστορικό χαμηλό των 89,60.
Έναντι του ευρώ, το ρούβλι σταθεροποιήθηκε με άνοδο 2,3% και διαπραγματεύθηκε στις 93,49 μονάδες, από το ιστορικό χαμηλό των 101,03 στη διατραπεζική αγορά την Πέμπτη.

Το βλέμμα στην κεντρική τράπεζα της Ρωσίας

Το νόμισμα υποστηρίχθηκε από τις πρώτες παρεμβάσεις σε νομίσματα της ρωσικής κεντρικής τράπεζας από το 2014, όταν η Ρωσία προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία.
Η αγορά αναμένει την ανάληψη περαιτέρω δράσης από την κεντρική τράπεζα, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει τους πληθωριστικούς κινδύνους.
Η αποδυνάμωση του ρουβλίου μετά την εισβολή στην Ουκρανία αναμένεται να επιδεινώσει το βιοτικό επίπεδο στη Ρωσία και τον πληθωρισμό που ήδη πλησιάζει το 9%.
Η κεντρική τράπεζα δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων, όπως στα τέλη του 2014, όταν αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο 17% από 10,5% αργά το βράδυ, εν μέσω κατακόρυφης πτώσης του ρουβλίου, λένε οι αναλυτές.
«Πιστεύουμε ότι μια άμεση αύξηση 400 μονάδων βάσης είναι πιθανή με το βασικό επιτόκιο να ξεπερνά το 13%», δήλωσε η Morgan Stanley.
ΜΟΕΧ.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης