Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι ο Putin είναι εγκληματίας πολέμου

Βρετανία: Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι ο Putin είναι εγκληματίας πολέμου
Liz Truss: To Ηνωμένο Βασίλειο "συλλέγει αυτά τα στοιχεία επί τόπου για να βεβαιωθεί ότι ο Putin θα λογοδοτήσει για αυτά τα εγκλήματα"

Η υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Liz Truss λέει ότι υπάρχουν "πολύ, πολύ ισχυρές αποδείξεις" ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin είναι "εγκληματίας πολέμου".
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden περιέγραψε τον Ρώσο ηγέτη Putin ως τέτοιο σε μια κίνηση που ενδέχεται να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο τις διπλωματικές εντάσεις.
Ερωτηθείσα για το σχόλιο στο BBC Radio 4, η Τρας λέει ότι δεν πίστευε ότι ήταν λάθος που το είπε: "Υπάρχουν πολύ, πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι είναι", λέει.
"Υπάρχουν πολύ, πολύ ισχυρές αποδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί εγκλήματα πολέμου και ότι ο Putin βρίσκεται πίσω από αυτά".
Λέει: "Είναι τελικά θέμα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να αποφασίσει ποιος είναι και ποιος δεν είναι εγκληματίας πολέμου και εμείς να φέρουμε τα στοιχεία και το καλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, αυτό που κάνουμε. "
Λέει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο "συλλέγει αυτά τα στοιχεία επί τόπου για να βεβαιωθεί ότι ο Putin θα λογοδοτήσει για αυτά τα εγκλήματα".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης