Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Η Μαριούπολη εξαφανίστηκε από «προσώπου γης» – Οι Ρώσοι θα καταλάβουν μόνο τη γη, η πόλη δεν υπάρχει

Ουκρανία: Η Μαριούπολη εξαφανίστηκε από «προσώπου γης» – Οι Ρώσοι θα καταλάβουν μόνο τη γη, η πόλη δεν υπάρχει
«Ο εχθρός μπορεί να καταλάβει τη γη στην οποία βρισκόταν η Μαριούπολη, αλλά η πόλη της Μαριούπολης έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης» δήλωσε ο κυβερνήτης της πόλης
Σχετικά Άρθρα

Ο Pavlo Kyriylenko, κυβερνήτης της Μαριούπολης στην Ουκρανία δήλωσε πως η πόλη «εξαφανίστηκε από προσώπου γης» μετά από εβδομάδες ανηλεών βομβαρδισμών και πυραύλων από τις ρωσικές δυνάμεις.
«Ο εχθρός μπορεί να καταλάβει τη γη στην οποία βρισκόταν η Μαριούπολη, αλλά η πόλη της Μαριούπολης έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης από τη Ρωσική Ομοσπονδία, από εκείνους που δεν θα μπορέσουν ποτέ να την αποκαταστήσουν», σημείωσε.
«Για να αποκατασταθεί η Μαριούπολη, αυτό είναι κάτι που μπορεί να κάνει μόνο η Ουκρανία», συνέχισε.

Βομβαρδιστικά ισοπέδωσαν την πόλη

Όσον αφορά την τύχη της πόλης, περιέγραψε ότι σε αυτό το σημείο «δεν υπάρχει πια» και ότι στην πραγματικότητα οι Ρώσοι δεν έχουν τίποτα άλλο να κατακτήσουν.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Oleksandr Motuzyanyk για πρώτη φορά η Ρωσία χρησιμοποίησε βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς για να επιτεθεί σε ουκρανικές θέσεις στην πόλη-λιμάνι.
«Στις 14 Απριλίου, δύο ρωσικά στρατηγικά βαρέα βομβαρδιστικά Tu-95/-160 εκτόξευσαν πυραύλους κρουζ που πλήττουν το έδαφος της Ουκρανίας από το Krasnodar Krai του εναέριου χώρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», σημείωσε.
«Επίσης, για πρώτη φορά από την έναρξη της εισβολής, βόμβες ρίφθηκαν από βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu-22M3.
Αυτή η αεροπορική επιδρομή έλαβε χώρα, χτυπώντας τη Μαριούπολη».
Νωρίτερα την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος της Μαριούπολης υπολόγισε ότι πάνω από 10.000 άμαχοι είχαν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια του πολέμου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης