Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Συνεχίζουμε μεθοδικά την επιχείρηση στην Ουκρανία – Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι

Peskov (Ρωσία): Συνεχίζουμε μεθοδικά την επιχείρηση στην Ουκρανία – Θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι
Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε εις πέρας όλες μας τις υποχρεώσεις όσον αφορά τις εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας συνεχίζεται με μεθοδικό τρόπο στην Ουκρανία διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος επισήμανε πως θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που έχουν τεθεί στο στρατιωτικό μέτωπο.
«Η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία συνεχίζεται μεθοδικά και βάσει του σχεδίου.
Όλοι οι στόχοι της θα επιτευχθούν.
Ο ουκρανικός στρατός επιχείρησε μια αντεπίθεση στο Nikolaiv και στην Kherson, αλλά όπως ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, απέτυχε» είπε ο Peskov, ο οποίος κατηγόρησε τον ουκρανικό στρατό ότι θέτει σε κίνδυνο με τις ενέργειες του όχι μόνο το πυρηνικό εργοστάσιο της Zaporizhia αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
«Τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την επιρροή της έτσι ώστε να «απαγορεύσουν στο Κίεβο» να συνεχίσει να βομβαρδίζει το εργοστάσιο και τις γύρω περιοχές» υπογράμμισε ο Peskov.

Ακατανόητες οι ενέργειες των Ευρωπαίων

Αναφερόμενος στις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ο Peskov είπε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της.
«Τίποτα δεν εμπλέκεται στον εφοδιασμό, πέρα από τεχνολογικά προβλήματα που προκαλούνται από την επιβολή των κυρώσεων.
Είναι δύσκολο να καταλάβουμε τις ενέργειες των Ευρωπαίων, και αδύνατο να τις εξηγήσουμε.
Οι Ευρωπαίοι είναι αυτοί που πρέπει να πληρώσουν για αυτές» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, επισημαίνοντας πως η Μόσχα παρακολουθεί πολύ στενά και το θέμα με τη βίζα των Ρώσων τουριστών.

Στο Καλίνινγκραντ ο Putin

Μάλιστα ο Peskov ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Καλίνινγκραντ μεθαύριο Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.
Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, η συμμετοχή του θα γίνει στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Ημέρα της Γνώσης, αν και θα έχει επαφές με τον κυβερνήτη του Καλίνινγκραντ, Anton Alikhanov και για το θέμα που είχε προκύψει με τη transit μεταφορά εμπορευμάτων στο Καλίνινγκραντ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης