Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Ενήμερος ο Putin για τις μάχες στην Ουκρανία - Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους

Peskov (Ρωσία): Ενήμερος ο Putin για τις μάχες στην Ουκρανία - Θα συνεχίσουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους
Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αποστρατιωτικοποίηση του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η Ρωσία θα συνεχίσει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει όλους τους στόχους που είχε θέσει από την αρχή διατύπωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως ο πρόεδρος Putin ενημερώνεται για την εξέλιξη των μαχών αλλά και για την αναδίπλωση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.
«Προφανώς, τα πάντα που συμβαίνουν, οτιδήποτε ο στρατός κάνει κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης αναφέρεται στον επικεφαλής του στρατού.
Ο πρόεδρος βρίσκεται σε συνεχή, αν όχι 24ωρη επικοινωνία τόσο με τον υπουργό Άμυνας όσο και με όλους τους στρατιωτικούς διοικητές.
Ούτως ή άλλως δεν μπορεί να είναι διαφορετικά όταν βρισκόμαστε σε μια στρατιωτική επιχείρηση» είπε ο Peskov, ο οποίος ερωτηθείς για το εάν οι επικεφαλής της στρατιωτικής ηγεσίας εξακολουθούν να απολαμβάνουν της εμπιστοσύνης του Putin, ο Peskov επισήμανε πως η επιχείρηση δεν θα σταματήσει, εάν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι.
«Η Ρωσία θα διεξάγει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να επιτευχθούν όλοι οι αρχικοί της στόχοι.
Η επιχείρηση συνεχίζεται και θα συνεχιστεί» επισήμανε ο Peskov.

Αποπομπή διοικητή;

Ερωτηθείς για το εάν πράγματι αποπέμφθηκε ο διοικητής της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ο Peskov απέφυγε να απαντήσει παραπέμποντας στο αρμόδιο υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνεται πως τα τελευταία 24ωρα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στη Ρωσία για τη πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης στα νότια και βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου και αντεπιτίθενται οι ουκρανικές δυνάμεις.
Μάλιστα, οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι τρέπουν σε φυγή τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή του Kharkiv, υποστηρίζοντας πως τις τελευταίες ημέρες έχουν ανακαταλάβει μια έκταση επιφάνειας πάνω από 3.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
Επισημαίνουν ότι μόνο τις τελευταίες 24 ώρες έχουν ανακαταλάβει περισσότερες από 20 τοποθεσίες.
Από την πλευρά τους οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η αποχώρηση από την περιοχή του Kharkiv, και από πόλεις ιδιαίτερα κρίσιμης σημασίας, όπως το Izyum, εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης αναδιοργώνωσης του ρωσικού στρατού προκειμένου να επιτύχουν την απελευθέρωση του Donetsk.

Αντεπίθεση

«Η απελευθέρωση τοποθεσιών από τους Ρώσους κατακτητές συνεχίζεται στις περιφέρειες του Kharkiv και του Donetsk» ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ουκρανικός στρατός, αναφέροντας πως στο σύνολο της γραμμής του μετώπου, «οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να διώξουν τον εχθρό από περισσότερες από 20 τοποθεσίες» μέσα σε 24 ώρες.
«Κατά την υποχώρησή τους, τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν εσπευσμένα τις θέσεις τους και διαφεύγουν» υποστηρίζουν οι Ουκρανοί. 
Υπενθυμίζεται πως χθες Κυριακή 11/9 το βράδυ, σε περιφέρειες στην ανατολική, τη βόρεια, τη νότια και την κεντρική Ουκρανία σημειώθηκαν μεγάλες διακοπές της ηλεκτροδότησης, οι οποίες αποδίδονται από τις ουκρανικές αρχές σε ρωσικά πλήγματα, αν και όπως έγινε γνωστό ότι η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε γρήγορα στο μεγαλύτερο μέρος των περιοχών που επλήγησαν.

Καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις

Όσον αφορά τις προοπτικές διαπραγμάτευσης με την Ουκρανία ο Peskov υπογράμμισε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
«Αυτή τη στιγμή, δεν βλέπουμε καμία προοπτική για διαπραγματεύσεις και συνεχίζουμε να αναφέρουμε την απουσία των προϋποθέσεων για τέτοιες συνομιλίες» επισήμανε ο Peskov, ο οποίος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με το σενάριο αποστρατιωτικοποίησης του πυρηνικού εργοστασίου της Zaporizhia, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί μια από τις συστάσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης